Kinesiske Xiaomi verdens mest værdifulde tech-debutant

Den kinesiske smartphoneproducent, der er førende på markedet i det ellers Apple-glade Kina, rejste mandag 1,1 mia. dollar i venture kapital.

Den kinesiske smartphoneproducent, der er førende på markedet i det ellers Apple-glade Kina, rejste mandag 1,1 mia. dollar i venture kapital. Fold sammen
Læs mere
Foto: JASON LEE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det gør Xiaomi til verdens højst værdisatte tech-debutant med en samlet markedsværdi på 45 mia. dollar, eller ca. 276 mia. kr. Dermed topper Xiaomi 2014s hidtidige højdespringer, taxi-appen Uber, der har en markedsværdi på 40 mia. dollar.

Det skriver Wall Street Journal.

Xiaomi, der blev grundlagt for fire år siden af selskabets nuværende direktør Lei Jun, er dermed mere end tre gange så meget værd som sin nærmeste konkurrent på smartphone-markedet i Kina, Lenovo.

En del af de penge, Xiaomi har rejst, skal gå til en forbedring af underholdningsmulighederne på virksomhedens smartphones, meddeler selskabet.

Dermed ventes den udvikling at fortsætte, som Xiaomi igangsatte med investeringer i Youku Tudou og Iqiyi, Kinas to største video-hosting sider og pendant til sider som Youtube eller Hulu i vesten. Det skal ifølge selskabet være med til at skabe et økosystem omkring Xiaomis brand.

Selskabet sad i september i år på 15 pct. af det kinesiske marked for smartphones, en position som er opnået gennem en kombination af aggressiv markedsføring og high-tech telefoner til en lav pris. Det har også ført virksomheden til et smartphone salg på 60 mio. telefoner i 2014.

Til næste år sigter Xiaomi efter at sælge 100 mio. telefoner, samtidig med at selskabet udvider til op til 10 lande.