Kinesiske kunder presser Vestas' serviceforretning

Haltende vækst i Kina har hæmmet Vestas' serviceforretning, der langt fra kører så godt som i Europa.

"Skelsættende" og en "blåstempling". siger bankanalytikerne og et resultat af Vestas samarbejde om havvindmøllerne med japanske Mitsubishi.De rosende ord kommer efter at Vestas nu har landet den første kommercielle ordre på selskabets V164 8 MW havmølle. Vestas har solgt 32 møller af typen til DONG, og de skal stå i en britisk havmøllepark. BV: - arkiv -Pressemøde på hotel Bella Sky i København om Vestas omfattende samarbejde med japanske Mitsubishi om havvindmøller. Vestas indgår et omfattende joint venture-samarbejde med japanske Mitsubishi om off shore-møller. Det japanske selskab tilfører 100 millioner euro og står klar med yderligere 200 millioner. Samarbejde mellem Vestas og Mitsubishi. Her Anders Runevad. (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vestas' topchef, Anders Runevad, søsatte sidste år et angreb på det kinesiske marked for at lokke kunderne til at forlænge deres servicekontrakter. Dog tog kursen en uventet drejning, og Vestas forsørger nu ihærdigt at banke rusten af salgstallene.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

- Vi ser stadig det kinesiske marked være anderledes i forhold til de fleste af vores andre markeder, siger Christian Venderby, servicedirektør hos Vestas, til Jyllands-Posten Erhverv.

2014 endte med blot 49 pct. kontraktfornyelser i Asien, hvor det kinesiske marked dominerer, mens tallet i Europa var oppe på 72 pct. og Afrika med hele 80 pct. Ifølge Jacob Pedersen, senioranalytiker i Sydbank, skyldes den haltende vækst i Kina, at markedet er præget af aktører, der vil selv, hvilket også gør sig gældende med serviceaftaler, hvor prisen afgør kinesernes interesse.

Christian Venderby understreger, at der er langt til toppen af den kinesiske mur, og at selskabet i kampen om at genvinde serviceaftaler vil væbne sig med nye tiltag. Blandt andet vil Vestas fokusere på vidensbaseret service, hvor kineserne med deres Powerplus vindmøller vil få mere vindstrøm for færre penge.