Kinesiske investorer strømmer til Hollywood

Den høje aktivitet af massive investeringer og opkøb i Hollywood skyldes, at kinesiske selskaber ønsker at lære fra filmbranchen i Hollywood.

Den høje aktivitet af massive investeringer og opkøb i Hollywood skyldes, at kinesiske selskaber ønsker at lære fra filmbranchen i Hollywood. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO ANZUONI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den voksende middelklasse i Kina efterspørger underholdning, hvilket har fået det kinesiske filmmarked til at boome, og derfor søger de kinesiske investorer mod Hollywood for at opbygge kompetencer, der kan overføres til hjemmemarkedet.

Det skriver The Financial Times.

Sidste uge kunne den kinesiske medie gruppe Tang Media Partners afsløre opkøbet af IM Group, som finansierer film og fungerer som salgsagent i Hollywood.

Opkøbet er blot det seneste af en lang række kinesiske aktiviteter i Hollywood, hvor de mest toneangivende er Dalian Wandas majoritetsgivende investering i Legendary Entertainment og Hunan Television and Broadcasts investering i Lions Gate Entertainment.

Den høje aktivitet af massive investeringer og opkøb i Hollywood skyldes, at kinesiske selskaber ønsker at lære fra filmbranchen i Hollywood. Til fordel for amerikanerne har opkøbene tilgengæld hjulpet med at bringe amerikanske film på de kinesiske lærreder.

Det kinesiske filmmarkedet spås af PwC til at overhale det amerikanske, som verdens største, i 2017.