Kinesiske bryggeriarbejdere raser igen mod Carlsberg

Bryggerimedarbejderne på det kinesiske Chongqing-bryggeri som Carlsberg for nylig købte op i, har atter nedlagt arbejdet. Kineserne frygter, at Carlsbergs indtog vil forringe deres kår.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver ikke produceret øl på det delvist Carlsberg-ejede bryggeri i Chongqing. De kinesiske bryggerimedarbejdere nedlagde arbejdet i går, men genoptog det kortvarigt i dag.

Nu har de dog atter smidt arbejdshandskerne, oplyser Carlsbergs kommunikationschef Jens Bekke til business.dk.

Kineserne protesterer mod Carlsbergs opkøb i det kinesiske bryggeri, af frygt for at deres arbejdsaftaler vil blive forringede med det danske indtog. Men det er en misforståelse, lyder det fra Jens Bekke.

”Det er dårlig kommunikation. Aftalen er ikke kommunikeret ordentligt til dem. De har tidligere haft tjenestemandsordning med gode pensionsvilkår, og de er bekymrede for, hvad der sker med deres gamle aftale med staten," siger han.

Der afholdes pt. møder med de ansatte for at få løst problemet, siger kommunikationschefen.

Carlsberg ejer knap 30 pct. af det kinessike bryggeri. Carlsberg aftalte tidligere i juni køb af flere aktier i bryggeriet, da Carlsberg indgik betinget aftale om at øge sin ejerandel i Chongqing Brewery Co. (CBC) fra 17,46 pct. til 29,71 pct.