Kinesisk vind-komet på det amerikanske marked

Der er tale om den første eksportordre for det fremadstormende selskab Guodian United Power, som sidste år kom ind i den globale top-10 alene ved at sælge møller til det kinesiske vindmøllemarked.

Foto: DAVID GRAY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

United Power har solgt seks møller af hver 1,5 megawatt til et projekt i den sydlige del af Texas. Det er en vindmøllepark, der udvikles af Colorado-baserede Revolution Energy, skriver Recharge News. Ifølge general manager hos Revolution Energy, Tibor Hegedus er der tale om en første fase, som ventes færdiggjort hen mod afslutningen af året.

Hvorvidt Revolution Energy vil forsætte med nye projekter vil ifølge Hegedus afhænge af igangværende federale politikker, herunder om Kongressen vil forlænge den såkaldte PTC-ordning, der i nuværende form løber til udgangen af 2012.

Det kinesiske vindmølleselskab har gjort lynkarriere i branchen, og har siden sin stiftelse i 2007 allerede formået at placere sig som verdens tiende største vindmølleselskab. Ifølge opgørelser fra brancheanalysehuset BTM Consult leverede Guodian United Power således 1643 megawatt i 2010, hvilket svarer til en global markedsandel på 4,2 procent. Top 10 listen toppes af Vestas med en global markedsandel på 14,8 pct.

Goudian United Power er 70 procent ejet af Guodian Technology. Resten ejes af China Longyuan Power Group, der har investeret kraftigt i udvikling af vindmølleprojekter.