Kinesisk Uber-kopi rejser milliarder

Den kinesiske app Didi, der minder om Uber, har rejst 4 mia. dollar i kapital. Investorerne tæller den japanske televirksomhed Softbank og Mubadala Capital, der er en statsejet fond fra Abu Dhabi.

Didi Chuxings hovedkvarter i Beijing, Kina. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Kyung Hoon

Det oplyser kilder med kendskab til sagen til Wall Street Journal.

Kapitalindskuddet værdisætter ifølge samme kilder Didi Chuxing Technologys til 56 mia. dollar. Til sammenligning lå Ubers værdi på omkring 68 mia. dollar, da selskabet sidst rejste kapital i juni 2016.

Den nye finansielle styrke er med til at ruste Didi til at indtage et marked, hvor teknologigiganter som Alphabet, Baidu og bilproducenten Tesla kæmper om at udvikle fremtidens førerløse køretøjer.

Didi vil blandt andet udvikle selvkørende busser, metroer og taxier baseret på brugernes rejsemønstre. Og her kan Didi få hjælp fra de data, som det indsamler fra sine mere end 450 mio. aktive brugere.

»Indsigten i den gennemsnitlige brugeres adfærd er større i Kina end i USA, så man kan godt hævde, at Didi er bedre positioneret på markedet, når det kommer til automatiske køretøjer,« siger Chris DeAngelis, der er ledende medarbejder i konsulentvirksomheden Alliance Development Group, til the Wall Street Journal.

Sidste år overtog Didi Ubers forretning i Kina samt konkurrenten Grab Taxi Holdings, der operer i Thailand, Indonesien og andre lande i Sydøstasien.