Kinesisk rigmand river tæppet væk under B&O-spekulanter

Kinesisk opkøber i elektronikvirksomheden B&O vil ikke betale mere end 70 kroner per aktie i selskabet. Spekulation om en overtagelse har presset prisen op på 81 kroner. Aktien falder.

Foto: Henning Bagger.
Læs mere
Fold sammen

Aktiespekulanter, der havde håbet på en gevinst ved en storstilet overtagelse af B&O, får i disse minutter en lang næse.

Nyhedsbureauet Bloomberg erfarer nemlig, at den kinesiske rigmand Qi Jianhong ikke har i sinde at betale mere end 70 kroner per aktie i B&O for at nå op en kontrollerende andel af selskabet. Efter B&O for flere uger siden meldte om samtaler med en potentiel køber, er prisen handlet op på over 80 kroner per aktie. I skrivende stund er aktien faldet fra 81 kroner til 76 i løbet af de første minutter efter Bloombergs historie.

Så sent som ved Bang og Olufsens 3. kvartalsregnskab, der blev sendt på gaden onsdag, fortalte selskabet, at man endnu ikke havde nyt om, hvorvidt Jianhongs tilbud på selskabet ville resultere i en hel eller delvis overtagelse af selskabet. Ifølge Bloombergs oplysninger går Jianhong kun efter en post på 51 pct.

Ifølge Bloombergs kilde går Qi Jianhong efter aktiemajoriteten med det formål at gennemtrumfe en strategi med udvidet distribution af TV og musikanlæg i Kina.

Historien fra Bloomberg kommer godt et døgn efter, at Qi Jianhong opkøbte så stor en aktiepost, at han nu ejer knap 19 procent af B&O.

Qi Jianhong er ligeledes storaktionær i den kinesiske luksusvirksomhed Sparkle Roll, som B&O har et samarbejde med, men opkøbet i B&O foretager Qi Jianhong som privatperson.