Kinesisk rigmand køber nu større del af B&O

Kinesiske Sparkle Roll Group køber 13,1 procent af aktierne i danske B&O. Dermed sidder den kinesiske rigmand bag gruppen, Qi Jianhon, på 19 pct. af virksomheden.

Dagens kinesiske opkøb til kurs 85 for B&O-aktierne kan være begyndelsen til slutspillet om Bang & Olufsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gyseren om B&O's fremtid forsætter. Virksomhedens kinesiske bejler, rigmand Qi Jianhong, sidder nu på næste 19 pct. af det danske børsnsoterede selskab.

Efter længere tids forhandlinger har kinesiske Sparkle Roll Group, som Qi Jianhong ejer, købt 13,1 procent af aktierne i danske Bang & Olufsen, så han nu sidder på 18,7 procent af virksomheden i Struer,  oplyser B&O i en fondsbørsmeddelelse.

I lang tid har investorerne med spænding fulgt med i, om Qi Jianhong, storaktionær i Sparkle Roll, vil købe hele Struer-virksomheden.
Men trods opkøbet af B&O-aktier er det fortsat uvist, om og hvornår B&O kommer på kinesiske hænder.

»Lige nu er det stadig usikkert, hvad der bliver resultatet af dialogen,« skrev B&O midt i denne uge, altså før nogen vidste noget om rigmandens nye tiltag.

Dagens kinesiske opkøb til kurs 85 for B&O-aktierne kan være begyndelsen til slutspillet om Bang & Olufsen, og at der de kommende dage vil komme et bud på den resterende del af B&O, som bestyrelsen måske har fået og tygger på, mener investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

”En anden kunne være, at bestyrelsen ikke anser kurs 85 for værende tilstrækkelig attraktivt til at de kan og vil anbefale det,” vurderer Per Hansen.
Per Hansen anser det for helt urealistisk, at der indenfor kort tid kommer et kinesisk bud, som er lidt, noget eller meget højere end 85.

Per Hansen mener dog, at hvis den kinesiske rigmand på kort sigt kommer med et bud, vil han byde kurs 85 på resten af B&O, som derved vil have en markedsværdi på 3,6 milliarder kr.

Udover beskeden til fondsbørsen om den fortsatte dialog med Sparkle Roll fortalte B&O også onsdag, at man frasælger ICEpower A/S, der producerer forstærkerenheder. Det sker for at fokusere forretningen rettet mod forbrugerne.

Rent forretningsmæssigt går det fornuftigt i B&O, der særligt er hjulpet på vej af B&O Play. Derfor skruer elektronikfirmaet også op for forventningen til salget i år.

B&O styrkede i tredje kvartal selskabets indtjening før renter og skat til et overskud på 22 millioner kroner sammenlignet med et minus på 53 millioner kroner i samme periode sidste år.

Alt i alt nåede omsætningen i tredje kvartal 703 millioner kroner mod 649 millioner kroner i samme periode sidste regnskabsår, mens nettoresultatet blev et underskud på én million kroner mod et overskud på 17 millioner kroner i 3. kvartal 2014/15.