Kinesisk mobilgigant vil investere ti milliarder dollar i elbilproduktion

Den kinesiske techgigant Xiaomi vil over de næste ti år investere ti milliarder dollar i at udvikle en ny elbil.

Den kinesiske techgigant Xiaomi, der er den tredjestørste mobilproducent globalt set, går nu ind i kampen om at producere elbiler i fremtiden. Der er afsat ti milliarder dollar til projektet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sascha Steinbach/EPA/Ritzau Scanpix

Den kinesiske mobilproducent Xiaomi går ind i ræset om at bygge morgendagens køretøj, elbilen.

Det skriver det britiske medie BBC.

Dermed fordobles antallet af kinesiske mobil- og techproducenter, der planlægger at bygge elbiler i fremtiden.

Foruden Xiaomi er også kinesiske Huawei og amerikanske Apple langt med planer om at producere elbiler.

Det er ikke sikkert, at du kender Xiaomi, men techgiganten er ifølge dataselskabet Canalys den tredjestørste mobilproducent på globalt plan efter Apple og Samsung.

Virksomhedens mål er at »tilbyde intelligente elektriske kvalitetskøretøjer«, sagde den tirsdag.

Ifølge BBC vil Xiaomi i første omgang investere 1,5 milliarder dollar i et nyt datterselskab, der skal stå for produktionen.

Xiaomis CEO, Jei Lun, skal selv stå i spidsen for det nye foretagende.

»Beslutningen blev taget efter adskillige overvejelser mellem alle vores partnere, og dette vil være det sidste store projekt i mit liv,« siger han i en pressemeddelelse.

Sammenlagt er der tale om en investering på ti milliarder dollar gennem de næste ti år.

Virksomheden har ikke meldt ud, om den har planer om at bygge budgetvenlige elbiler, eller om den går efter at indtage den mere eksklusive del af markedet.

Det kinesiske marked mangler ikke bejlere til fremtidens elbilproducenter. Der er allerede hundredvis af selskaber i Kina, blandt andet nethandelskæmpen Alibaba, der kæmper om at få foden ind på markedet.

Tesla har allerede leveret deres Model Y til landet, og Ford har også planer om at producere deres elektriske udgave af muskelbilen Mustang i Shanghai.

Såkaldte nyenergikøretøjer forventes at udgøre 20 procent af alle nye bilsalg i Kina i 2025, vurderer dataanalysevirksomheden S&P Global Platts.