Kinesisk konglomerat køber en bid af Virgin

Kinesiske HNA Group leder en aggressiv ekspansion i den globale flyindustri.

Foto: JOHN G. MABANGLO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet har tirsdag morgen købt 13 pct. af aktierne i det australske flyselskab Virgin Australia og overvejer desuden at erhverve en andel på 49,99 pct. i det franske flyselskab Air Frances catering selskab, Servair.

Det skriver Financial Times.

- HNA ønsker at ekspandere i flyindustrien gennem strategiske investeringer i selskaber med stærke markedspositioner og dygtig ledelse, siger Xin Di, administrerende direktør i HNA Aviation Group, i en meddelelse fra Virgin.

Virgen, der er Australiens næststørste flyselskab, har meddelt, at den kinesiske konglomerat har investeret 115 mio. dollar i selskabet. Ifølge talspersoner, der er bekendte med sagen, vil HNA med tiden forsøge at øge sin aktiebeholdning til 19,99 pct.

I sin jagt på gode investeringer har HNA luftet ideen om at købe flere aktier i Air Frances Servair, der vil kunne øge selskabets værdi til 475 mio. euro. Målet er en fusion med catering selskabet Gategroup, som HNA købte i sidste måned.

HNA har i løbet af det seneste år foretaget en handel om måneden. Tidligere på året bød selskabet på London City Airport, men blev i sidste øjeblik slået af et canadisk pensionsselskab.