Kinesisk iPad-konkurrent til Danmark

Telia vil senere på måneden begynde at sælge ZTE Light, som passer til en stor lomme eller taske.

ZTE Light har en syv tommer stor skærm og indbygget mobilmodem. Foto: Telia Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens danskerne fortsat må vente på officielt at kunne købe Apples armholdte iPad-computer, ruller de asiatiske konkurrenter nu ind.

Samsungs Galaxy Tab er allerede i handelen og markedsføres af alle de tre største teleselskaber samt største elektronikkæder, og i løbet af denne måned kommer kinesiske ZTE med sin ZTE Light, som Telia vil forhandle.

ZTE er en af de helt store leverandører af teleudstyr og netværk på verdensplan. ZTE Light har en skærm på syv tommer med en opløsning på 800 x 480 pixler og med Google Android 2.1 som styresystem. Den måler 191 x 109 x 12 millimeter og vejer 403 gram, lidt mere end Samsungs bud. ZTE Light leveres med indbygget mobilkort, så den kan gå på 3G-nettet, og skulle lysten kommer over en, kan man såmænd holde den op til øret og tale i den - eller måske hellere vælge et trådløst hovedsæt. Der er indbygget kamera med en opløsning på tre megapixler og en hukommelse på 8 gigabyte samt trådløst net.

Salgs- og marketingsdirektør i Telia, Peter Krogsgaard, har høje forventninger til de nye tavlecomputere.

En række producenter laver nu tavlecomputere, som Apple for alvor gav startskuddet, da iPad kom i foråret. De fleste af de nye modeller når ikke den ellers vigtige julehandel men vil komme tromlende straks efter nytår. Hvor mange af dem, der også når Danmark, er endnu uvist.