Kinesisk industriproduktion skuffer

Den kinesiske industriproduktion udviklede sig værre end ventet i juli, hvor en fremgang på 6 pct. ikke kunne følge med økonomernes forventninger.

De kinesiske nøgletal er særligt interessante i øjeblikket, fordi den kinesiske centralbank, Peoples Bank of China, de seneste to dage har svækket landets valuta, yuan, i et forsøg på at rette op på en svag eksport og en opbremsende vækst. Fold sammen
Læs mere
Foto: HOW HWEE YOUNG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Økonomerne havde ifølge Bloomberg ventet en fremgang på 6,6 pct. på årsbasis - nogenlunde som niveauet måneden før, hvor produktionen steg 6,8 pct.

Samtidig med tallene for industriproduktionen kom der også tal for detailsalget i juli. De viste en stigning på 10,5 pct., hvilket var en spids dårligere end ventet, da økonomerne havde ventet et hop på 10,6 pct. Måneden forinden lød fremgangen på 10,6 pct.

De kinesiske nøgletal er særligt interessante i øjeblikket, fordi den kinesiske centralbank, Peoples Bank of China, de seneste to dage har svækket landets valuta, yuan, i et forsøg på at rette op på en svag eksport og en opbremsende vækst.

Natten til tirsdag devaluerede centralbank valutaen med 1,9 pct. ved at rykke den såkaldte referencekurs, og natten til onsdag er der blevet fulgt trop med en yderligere sænkning på 1,6 pct.


Derfor får Kina danske aktier til at se rødt:

 

Kinesisk valuta-chok rammer danske eksportvirksomheder: