Kinesisk gigant får underskud

Lenovo mærker stadig effekten af overtagelsen af Motorola, samtidig med at både PC- og smartphonesalget falder.

Lenovo er verdens største PC-producent og vil med købet af Motorola have langt bedre fat på mobilmarkedet. Arkivfoto: Bobby Yip, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: BOBBY YIP

Det har kostet dyrt for verdens største PC-producent, kinesiske Lenovo, at gå ind i mobilverdenen for fuld udblæsning.

Købet i 2014 af den amerikanske mobilproducent Motorola fra internetgiganten Google har sammen med et faldende salg af både smartphonetelefoner og PCer givet Lenovo sit første underskud i seks år. Det fremgår af selskabets regnskab, som blev offentliggjort torsdag.

Lenovo afsluttede sit forskudte regnskabsår, der endte 31. marts, med et underskud på 128 millioner dollars eller 850 millioner kroner, hvor 2014 endte med et overskud på 829 millioner dollars.

Omsætningen faldt med tre procent til 44,9 milliarder dollars som følge af, at PC-salget går stadig trægere. Mange vælger nemlig at bruge pengene på telefoner og servere i stedet. Men frem for alt koster købet af Motorola og siden IBMs division for mindre servere på bundlinien af regnskabet. Desuden afskriver Lenovo for 923 millioner dollars i sin egen smartphoneforretning, som med netop købet af Motorola har fået et ordentligt skub fremad i såvel omfang som kvalitet.

Lenovos smartphonesalg faldt i januar-marts med 32 procent i forhold til sidste år. Lenovo solgte i år kun omkring 11,5 millioner telefoner.