Kinesisk forretningsmand erobrer Hollywood

Siden september 2012 har den kinesiske forretningsmand Wang Jianlin købt sig mere plads på de store lærreder i den amerikanske filmindustri. Jianlin, der har købt AMC Entertainment for 2,6 mia. dollar, har fået smag for Hollywood, og overvejer derfor at købe Carmike Cinemas og 49 pct. af Viacom.

Den kinesiske forretningsmand, Wang Jianlin. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver the Wall Street Journal.

Hvis AMC's aktionærer godkender købet af Carmike Cinemas, der har en værdi på 1,1 mia. dollar, vil selskabet blive den største biografkæde i verden.

»Meget få udenlandske selskaber har haft succes med at knække koden til Hollywood, siger Peter Schloss«, administrerende direktør i Castlehills Partners, til the Wall Street Journal.

For nylig købte det kinesiske filmselskab Dalian Wanda Group, hvor Jianlin er bestyrelsesformand, Legendary Entertainment, der står bag Jurassic World, for 3,5 mia. dollar. I Kina er Wanda ved at bygge et filmstudie, der forventes at danne rammerne for verdens største filmproduktioner i fremtiden.

Ud over Hollywood har Jianlin ligeledes udvist stor interesse for den europæiske filmindustri, da han tirsdag meddelte at have købt Odeon & UCI Cinema Group, der er Europas største biografoperatør.