Kinesisk elbil udfordrer Tesla: Vi er hurtigst

Den kinesiske elbilproducent Faraday Future har præsenteret sin første elbil, FF91, der kommer på markedet i 2018. Bilen er ifølge Faraday Future selv hurtigere end den hurtigste Tesla.

Foto: Ethan Miller

Alle ejere af en Tesla Model S P100D kan køre med en vished, som ingen andre bilejere har. Visheden om, at man er den hurtigste bil på vejene, og at hverken Porsche, Mercedez eller Ferrari kan følge med, hvis man sætter højre fod hårdt nok ned.

Men 4. januar 2017 skulle blive dagen, hvor den vished blev udfordret. For ved et show i den amerikanske spilleby Las Vegas løftede kinesiske Faraday Futures sløret for sin første elbil, den såkaldte FF91. Bilens udseende vil formentlig dele vandene, men det vil køretøjets udfoldelse på vejene nok ikke, for ifølge Faraday Futures selv er FF91 hurtigere end en række superbiler - heriblandt Tesla Model S P100D.

Se Faraday Futures egen præsentations video nedenfor. Artiklen fortsætter efter vidoen.

Faraday Futures er ejet af milliardæren Jia Yueting, der har lavet sin formue på forskellige videoservices gennem selskabet Le.com. Ifølge Forbes er han god for 3,9 milliarder dollar, mens konkurrenten Teslas medstifter, Elon Musk, er god for over 12 milliarder dollar. Begge elbilsproducenter har altså gode muligheder for at hente penge fra deres ejere.

Der går dog stadig nogle måneder, inden FF91 kommer på gaden. Faraday Futures offentliggjorde, at der kan lægges bestilling ind på bilen for 5.000 dollar, og at de første leveringer vil ske i 2018. Til den tid vil Tesla begynde at levere sin Model 3 bil, der allerede har fået 400.000 forudbestilling og gjort, at den amerikanske bilproducent har udviddet sin produktion til at kunne levere 500.000 biler i 2018.