Kinesisk bil på vej til Europa

Chrysler sadler om og skal udvikle små biler sammen med kinesiske Chery, og det kan bringe en kinesisk bil til Europa allerede næste år. Den ny strategi er afledt af ejerskiftet i Chrysler.

Samarbejdet mellem ærkeamerikanske Chrysler og kinesiske Chery kan føre til, at kinesisk producerede biler for første gang bliver solgt i Europa allerede næste år.

Aftalen er god for begge parter, skriver BBC News. Chrysler vil have lettere ved at møde forbrugernes krav om biler med bedre brændstoføkonomi med en ny og mindre bil. Samtidig vil Chery få bedre adgang til de lukrative, udenlandske markeder, hvor Chrysler kan hjælpe kineserne med at opfylde krav om sikkerhed og forurening.

Den første bil bliver angiveligt en Dodge baseret på Cherys hatchback, A1, og den kan komme til Europa eller Latinamerika så tidligt som næste år.

”Cherys deltagelse i aftalen og deres fokus på små, kompakte biler vil have en næsten øjeblikkelig virkning på Chrysler Groups udbud i småbils-segmentet,” siger Tom LaSorda, adm. dir. i Chrysler Group.

Det ny samarbejde ligger i forlængelse af ejerskiftet, hvor kapitalfonden Cerberus er i gang med at overtage Chrysler Group fra DaimlerChrysler. Chrysler taber mange penge i øjeblikket – over 10 mia. kr. alene i årets første tre måneder – bl.a. fordi de på linie med de andre amerikanske bilfabrikanter er stærkt udfordret af netop de asiatiske biler.

Chrysler har i en årrække satset for meget på SUV’s, der godt nok lever op til alle de klassiske, amerikanske bil-dyder, men som de stadigt mere miljøbevidste forbrugere er begyndt at gå udenom.