Kinesere sikrer ny iPhone-rekord

De to nye iPhone 6S-telefoner slår sidste års salgsrekord takket være stor interesse i Kina, som i år er med som premiereland.

Foto: JONATHAN ALCORN. Ikke alle besøgende i Apple-butikken i Los Angeles på den amerikanske vestkyst skulle have en ny iPhone 6S- eller 6S Plus-telefon i weekenden. Foto: Jonathan Alcorn, Reuters/Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Ved at tage Kina med som premiereland har Apple igen sat rekord for den første weekends salg af en ny iPhone-telefon.

På tre dage siden lanceringen i fredags er der solgt i alt 13 millioner nye iPhone 6S- og 6S Plus-modeller. Det er det hidtil største premieresalg, men det er også første gang, at en ny model sættes til salg i så mange lande på én gang, heriblandt Apples næststørste marked uden for USA, nemlig Kina.

Apple-aktien faldt dog med en procent, hvilket antyder, at investorerne stadig er skeptiske over for, om Apple kan holde det store salg. To tredjedele af Apples indtægter kommer fra iPhone-salget, og Apple er dermed særdeles sårbar den dag, hvor telefonerne ikke længere er noget, som kunderne gider at stå i kø efter.

Stort set uændret i resten af verden

Da forgængeren, iPhone 6, kom sidste år, solgte den 10 millioner styk i den første weekend, men her var Kina ikke med, fordi de kinesiske myndigheder havde stillet en række krav til Apple, som ikke var opfyldt. Det var derfor ventet, at salget i år ville blive større, fordi iPhone-telefoner - især i den stadig større størrelse - er populære i Kina, der snart ventes at blive Apples største marked overhovedet. Analytikere anslår, at der alene i Kina er solgt mellem tre og fire millioner iPhone-telefoner denne weekend.

Det viser, at iPhone-salget i resten af verden er stort set uændret.

Flere analytikere er imponeret over, at det stadig kan lykkes Apple at tromme folk sammen, selv om der med de nye 6S-modeller er tale om beskedne forbedringer i forhold til sidste års model, som var den hidtil største iPhone, som Apple har produceret.

De to nye iPhone-modeller kommer til salg i Danmark fra 9. oktober. Mobilselskabet »3« vil allerede fra 2. oktober ved midnat tage imod bestillinger og har ekstraindkaldt sin kundeservice til at være på vagt frem til klokken 3 om natten i forventning om stor efterspørgsel.