Kinesere køber københavnsk konservatorie-bygning

Den stenrige kinesiske stat vil omdanne kendt københavner-ejendom til kulturinstitut.

Den tidligere konservatoriebygning på H.C. Andersens Boulevard bliver omdannet til kinesisk kulturinstitut. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kinesiske kulturministerium har købt det tidligere Musikkonservatorium, som skal omdannes til kinesisk kulturinstitut.

”Det er en naturlig udvikling, at et kinesisk kulturhus åbner i København, da Danmark i 2005 åbnede et kulturinstitut i Beijing. Den kinesiske ambassade har oplyst, at kulturhuset skal benyttes til både bibliotek, udstillinger, koncerter og undervisning,” udtaler Susan Lintrup fra den involverede erhvervsmægler, Lintrup & Norgart.

København oplever i disse år et stigende antal kinesiske turister, mange i den særdeles velhavende klasse.Bygningen på godt 2.400 kvadratmeter blev opført tilbage i 1906, og i 2010 flyttede konservatoriet til det tidligere radiohus på Frederiksberg. Herefter husede ejendommen Danner-kvindecentret - den var hjemløs under en større renovering af sine normale lokaler. I 2012 blev ejendommen herefter købt af den britisk-indiske investeringsfond Meghraj, der har en stribe danske bygninger.”Vi købte Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, fordi det er en smuk bygning med en fremragende beliggenhed. Vi mente, at den ville være attraktiv for en række potentielle slutbrugere. Interessen for bygningen har været overvældende, stærkt stimuleret af koncertsalen på anden sal," udtaler Tim Hinks fra Meghraj.

Den 108 år gamle konservatoriebygning ligger midt i København på H. C. Andersens Boulevard, og det er ifølge erhvervsmægler Susan Lintrup en oplagt adresse for kulturinstituttet, fordi den danske eventyrforfatter er elsket i Kina.

En og anden børnesangs-kyndig læser kunne måske også driste sig til at tænke på Højbro Plads.