Kinesere investerer heftigt i fodboldklubben Inter Milano

Hårdt pressede Inter Milano er den seneste europæiske fodboldklub, som kinesiske rigmænd har kastet deres kærlighed på, og det betyder blandt andet et splinternyt stadion til klubben.

Indonesiske Inter Milan fans hylder klubben, da den var på en turne i Asien. Klubbens ejer Massimo Moratti håber, at den nye kinesiske investering i klubben vil kaste flere asiatiske fans af sig. Fold sammen
Læs mere
Foto: BAGUS INDAHONO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En endnu ukendt gruppe af kinesiske investorer har kastet deres kærlighed over den traditionsrige italienske storklub Inter Milano.

Investorerne køber 15 pct. af klubben for, hvad der ifølge Financial Times tyske hjemmeside svarer til 55 mio. euro (ca. 409 mio. danske kroner).

Klubejer Massimo Moratti, der har sin formue på familiens engagement i olieraffinaderiet Sara, har indtil nu ejet 97 pct. af klubben, mens dækfabrikanterne i Pirelli og andre private investorer har siddet på resten.

Det bliver der nu lavet om på med det kinesiske indtog i den milanesiske fodboldverden. Selvom identiteten på køberne ikke er offentliggjort, står det ifølge wsj.com klart, at et datterselskab af China Railway Construction Group skal bygge et nyt stadion til klubben inden 2017.

Dermed slutter en æra i italiensk fodboldklub, hvor de to rivaler AC Milan og Inter Milano har delt hjemmebane på San Siro. Klubben er gældsplaget, og Moratti taber også selv penge på sine øvrige forretninger, så han udlægger investeringen som en succes.

Han kalder aftalen "en god forretning for så vidt angår Italien: En investering fra Kina af en af de største kinesiske virksomheder, en investering i fremtiden gennem det nye stadion og på samme tid et udtryk for tillid til landet og til valutaen," siger han til klubbens hjemmeside.

Investeringen i Inter Milano er hårdt tiltrængt, blandt andet på grund af de dyre spillerlønninger til stjerner som Wesley Sneijder og Samuel Eto'o, hvoraf sidstnævnte blev solgt sidste år. Klubben regner med et tab på 80 mio. euro i år (ca. 595 mio. danske kroner).