Kinesere genoptager bryggeriet

Arbejdet er genoptaget igen på det delvist ejede Carlsberg bryggeri i Chongqing.

Foto: Dorthe Ørsig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bekræfter kommunikationschef i Carlsberg Jens Bekke over for business.dk.

”Årsagen var manglende kommunikation. Aftalen var ikke kommunikeret ordentligt til dem. De havde tidligere haft tjenestemandsordning med gode pensionsvilkår, og de var bekymrede for, hvad der skete med deres gamle aftale med staten."

Ifølge kommunikationschefen blev de kinesiske bryggerimedarbejderes tjenestemandsordning afskaffet for mange år siden i forbindelse med den delvise privatisering af bryggeriet.

"Dengang indgik de en aftale med staten, og nu har de været bekymrede for, hvad der skete med den gamle aftale. Det er et spørgsmål mellem bryggeriarbejderne og staten.”

Men har de grund til at frygte, at deres vilkår bliver forringet?

”Jeg er ikke inde i detaljerne i deres aftale med staten. Det er sådan set ikke vores bord, for det handler om en aftale med staten. De skulle have afklaret nogle spørgsmål, og det har de fået. Nu har de genoptaget arbejde.”

Har I ikke været for dårlige til at informere om konsekvenserne af opkøbet, hvis det her alene handler om manglende information?

”Vi er en mindretalsaktionær, og det er ikke almindeligt, at mindretalsaktionæren overtager kommunikationen. Nu har Chongqing-bryggeriet givet dem informationerne.”

Carlsberg ejer knap 30 pct. af det kinessike bryggeri. Carlsberg aftalte tidligere i juni køb af flere aktier i bryggeriet, da Carlsberg indgik betinget aftale om at øge sin ejerandel i Chongqing Brewery Co. (CBC) fra 17,46 pct. til 29,71 pct.