Kinesere dropper sommerrute til Københavns Lufthavn

Det kinesiske flyselskab Beijing Capital Airlines, der sidste år begyndte at flyve kinesere til København fra Kina, har valgt at sløjfe sin rute denne sommer.

Beijing Capital Airlines startede med at flyve i september sidste år, og det var planen, at selskabet skulle flyve til København to gange om ugen i april-oktober, men det bliver ikke til noget. Fold sammen
Læs mere
Foto: WANG ZHAO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver branchemediet Check-in.dk.

Beijing Capital Airlines startede med at flyve i september sidste år, og det var planen, at selskabet skulle flyve til København to gange om ugen i april-oktober, men det bliver ikke til noget.

- Vi har netop fået besked fra Beijing Capital Airlines om, at de alligevel ikke kommer til at flyve på CPH i år. Det er vi naturligvis meget ærgerlige over.

- Der har været en del bøvl for dem med at få de rette tilladelser fra kinesiske myndigheder, og det har forsinket processen væsentligt. Blandt andet har selskabet ikke fået mulighed for at flyve fra Beijing, men fra Shanghais Hangzhou-lufthavn, siger Kasper Hyllested, pressechef i Københavns Lufthavn, til Check-in.dk.

Da samarbejdet med Beijing Capital Airlines blev annonceret i efteråret 2015, havde Københavns Lufthavn store ambitioner omkring aftalen.

Gennembruddet til det kinesiske marked blev af topchef Thomas Woldbye betegnet som en milepæl for både Danmark og lufthavnen, der kunne blive "startskuddet på et væksteventyr af de helt store".

- Kineserne bruger to-tre gange så mange penge, som den gennemsnitlige turist, og derfor kan den nye flyrute være med til at skabe vækst i både lufthavnen og turismebranchen i Danmark, sagde han til Ritzau Finans.

Københavns Lufthavn vil nu arbejde på, at Beijing Capital Airlines vender tilbage med flyvninger næste år, ligesom selskabet også arbejder på at få andre selskaber til at flyve mellem København og Kina.