Kindle kommer også til Android

Snart kan de elektroniske bøger fra Amazon også læses på smartphones med Googles Android operativsystem.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amazon har efterhånden udgivet Kindle-læsere til stort set alle de mest populære operativsystemer til stationære og mobile computere og smartphones. Nu har Amazon meddelt, at der også kommer en Kindle-læser til smartphones med Googles Android operaivsystem. Det gratis program skal være klar hen over sommeren.


Android-programmet kan både bruges til at læse bøger i Kindle-format og shoppe i Amazons Kindle-store, hvor der i øjeblikket kan vælges mellem omkring en halv million bøger. De fleste af dem er engelsksprogede.

Den nye Kindle-læser til Android understøtter også Whispersync-teknologien, som sørger for at synkronisere e-bøger og bogmærker mellem alle de enheder, der understøtter Kindle.

Foruden Amazons egne dedikerede hardware-enheder Kindle og Kindle DX findes der også Kindle-læsere til Windows, Mac, iPhone, iPad, Blackberry og nu altså Android.

En sammenligning af de forskellige Kindle-læsere kan læses hos CNET.

Samtidig har Amazon meddelt, at firmaet nu vil opkøbe rettighederne til ikke-engelsksprogede bøger verden over og udgive dem i engelsk oversættelse både på papir og som Kindle-bøger. Det nye AmazonCrossing kommer dermed til at fungere som et egentligt forlag.

Allerede sidste år startede Amazon et andet forlag, AmazonEncore, der udgiver bøger fra ukendte, uafhængige forfattere.