Kinas Google i retten efter hackerangreb

Den største kinesiske søgemaskine lægger sag an mod sin amerikanske Internet-udbyder efter hackerangreb.

Kinas svar på Google, Baidu, var nede i flere timer efter et iransk hackerangreb. Foto: AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kinesiske søgemaskine Baidu, der er landets mest brugte, sagsøger nu sin amerikanske Internet-udbyder efter at være blevet hacket.

Baidu, der sidder på 60 procent af søgningerne i Kina, blev 12. januar hacket. Angribere fra fra »Iranian Cyber Army« (Den iranske cyberarmé) brød ind og skiftede Baidus forside ud med en mørk baggrund og et iransk flag. Samme strategi brugte de i december, da de angreb den populære kortteksttjeneste Twitter. Det tog fire timer, før Baidu var vendt tilbage til normalen.

Modangreb dagen efter

Nu sagsøger Baidu sin amerikanske Internet-udbyder Register.com, der beskyldes for grov negligering af sikkerheden, som gjorde angrebet muligt.

Kinesiske hackere blev i øvrigt så vrede over angrebet, at de dagen efter kastede sig over forskellige iranske netsteder.

Baidus største konkurrent i Kina, amerikanske Google, er i øjeblikket midt i en storm. Google vil ikke længere censurere sine søgeresultater i Kina som følge af et hackerangreb før jul, og Google truer med helt at trække sig ud af landet.