Kina spærrer websted om Murens fald

Kina har spærret en tysk hjemmeside som fejrer 20-året for Murens fald.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 9. november er det 20 år siden Murens fald i Berlin og det markeres med en lang række festligheder i den tyske hovedstad. Der er også startet en hjemmeside, berlintwitterwall.com, hvor Twitter-brugere kan sende deres tanker om Murens fald eller debatere, hvilke andre mure rundt omkring i verden der bør rives ned.

Men siden i mandags har kinesiske internet-brugere ikke haft adgang til hjemmesiden. Det kinesiske styre har af ukendte grunde valgt at spærre for adgang til siden på linje med en lang række andre politiske hjemmesider.

Forklaringen kan være, at kinesiske Twitter-brugere var begyndt at bruge hjemmesiden til at protestere mod netcensur i deres eget land. Indtil nu har brugerne sendt omkring 3.300 kommentarer på berlintwitterwall.com, og heraf er 1.500 skrevet på kinesisk.

Den tyske forening Kulturprojekte Berlin, der står bag hjemmesiden, har reageret på den kinesiske censur ved at oversætte teksterne på siden til kinesisk, så det nu er muligt for kineserne at læse på deres eget sprog om den fredelige revolution i Tyskland. Hvis ellers de kan finde en vej udenom den kinesiske statscensurs internet-mur.