Kina spærrer Twitter og Flickr

På 20-årsdagen for massakren på den Himmelske Freds Plads har Kina spærret for en række populære internet-tjenester som Twitter, Hotmail og Flickr.

Foto: Kevork Djansezian
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Natten mellem den 3. og 4. juni 1989 rykkede militæret ind på den Himmelske Freds Plads i Beijing og fjernede de demonstrerende studenter i en aktion, der menes at have kostet flere tusinde menneskeliv. På 20-årsdagen for det, der senere er blevet kendt som massakren på den Himmelske Freds Plads, har Kina blokeret for en lang række populære internet-tjenester – tilsyneladende for at forhindre, at massakren bliver diskuteret online.

Ifølge den britiske avis The Times er det bl.a. mikroblogging-tjenesten Twitter, fotoportalen Flickr og blog-portalerne Blogger.com og Wordpress.com, som ikke længere er tilgængelige i Kina. Men også Microsofts helt nye søgemaskine Bing, postsystemet Hotmail og blog-siden MSN Live Spaces er landet på den sorte liste.

Kina er kendt for at udøve streng internet-censur, men det er ikke set tidligere, at så mange tjenester bliver blokeret på én gang.

I forbindelse med OL i Beijing havde Kina ellers slækket en smule på online-censuren, men det varede kun kort tid, og i marts blev YouTube spærret i Kina.