Kina rykker rundt i teletoppen

Bestyrelsesformænd bytter plads, og viceminister rykker ind som ny bestyrelsesformand i verdens største mobilselskab.

A woman looks at the screen of her mobile phone while walking past a China Mobile sign in downtown Shanghai in this December 18, 2013 file photo. China Mobile is expected to announce first half results this week. REUTERS/Aly Song/FilesGLOBAL BUSINESS WEEK AHEAD PACKAGE - SEARCH "BUSINESS WEEK AHEAD AUGUST 17" FOR ALL IMAGES Fold sammen
Læs mere
Foto: Aly Song

Bestyrelsesformændene i to af de store, statsejede telegiganter I Kina bytter plads, og en viceminister rykker ind som ny bestyrelsesformand for verdens største teleselskab.

Omrokeringerne sker med øjeblikkelig virkning. Viceminister for industri og informationsteknologi, Shang Bing, er dermed indsat som bestyrelsesformand for China Mobile, som målt på antallet af kunder er verdens største. Bestyrelsesformand i Kinas næststørste teleselskab China Unicom, Chang Xiaobing, rykker ind på den tilsvarende post i China Telecom, mens bestyrelsesformanden her, Wang Xiaochu, flytter den anden vej. China Telecom er nummer tre i Kina.

Der er ikke givet begrundelser for rokaderne, men ifølge nyhedsbureauet Reuters rokeres topbureaukraterne i de statsejede firmaer rundt med mellemrum for at forhindre, at de politiske netværk bliver grundfæstet.

Viceminister Shang Bing afløser dog Xi Guohua, som går på pension fra China Mobile, som netop nu er i færd med at bygge 4G-mobildækning op i det store land, som er verdens største mobilmarked.