Kina nægter Facebook adgang til 1,3 milliarder brugere

Facebook drømmer om adgang til det gigantiske kinesiske marked, men det må blive ved drømmen, slår Kinas cyberspaceminister fast.

Kortet viser forbindelserne mellem brugere på Facebook. Rusland og Kina har begge alternativer til Facebook og penetrationen er derfor lavere her. I Kina har myndighederne helt blokeret for lovlig brug af Facebook. Fold sammen
Læs mere
Foto: KAREN BLEIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens største sociale medie, Facebook, slikker sig om munden ved tanken om adgang til 1.357.000.000 potentielle brugere i Kina.

Tallet svarer nogenlunde til antallet af månedlige aktive brugere på Facebook. Men Mark Zuckerberg kan godt skyde en hvid pil efter den ambition, slog Kinas minister for cyberspaceadministration i går fast under World Economic Forum i Tianjin, ifølge Bloomberg.

Facebook har siden 2009 kun været tilgængeligt via ulovlige proxyservere, der omgår de kinesiske myndigheders overvågning og censur. Forud for børsnoteringen i 2012 meddelte Facebook, at regulering og juridiske problematikker blokerede for adgangen til Kina.

Kina er hjemland for verdens største befolkning og har verdens højeste antal internetbrugere. Kinas myndigheder kontrollerer adgangen til internettet og blokerer for adgang til pornografi, hasardsspil og kritiske holdning til det kinesiske styre.