Kina klar til e-bøger

Bogforlag laver aftale om at sælge elektroniske bøger i verdens folkerigeste nation.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som det første internationale bogforlag har det britiske Penguin Group fået en aftale i stand om at sælge bøger uden papir i Kina.

Penguins salg af e-bøger - bøger, der skal læses på en skærm, enten en computer eller en særlig læseenhed, i stedet for på papir - er syvdoblet på årets tre første måneder i USA, som er det førende marked for e-bøger.

En procent af bogsalget er nu elektronisk

Ifølge John Makinson, topchef i Penguins Pearson Group, udgør e-bogssalget nu en procent af det samlede salg af forlagets bøger i USA. Han forventer, at det vil nå endnu højere inden nytår, og at der vil komme yderligere skub på markederne i Storbritannien, Kina, Indien, Sydafrika og Australien.

Penguins aftale er indgået med Founder Apabi Group i Beijing, som skal sælge engelsksprogede e-bøger i verdens folkerigeste nation. Sortimentet vil bestå af titler fra Storbritannien og alle udgivelser fra det Penguin-ejede forlag Dorling Kindersley - sammenlagt flere end 2.000 bogtitler.

De første e-bøger kan købes i Kina til maj.

Helt bibliotek i tasken

Internet-boghandelen Amazon og den japanske elektronikgigant Reader har haft pæn succes med deres bærbare e-bogslæsere. Amazon stiller med sin Kindle, Sony med sin Reader. Samtidig er der indgået en stigende mængde af aftaler med forlag om at få nye og populære værker ud i elektronisk form. E-bogslæserne arbejder i hver deres format, som ikke kan tale sammen.

Man ser en elektronisk bogside ad gangen på e-bogslæserskærmen og kan så let blade frem og tilbage.

Den største fordel er dog ubestridt, at det pludselig er muligt at have en mindre bogsamling med sig i rygsækken.