Kina har nu over 100 gigawatt vindmøller

I første halvår nåede Kinas samlede kapacitet af vindmøller, der er tilsluttet elnettet, over 100.000 megawatt (MW), eller 100 gigawatt (GW).

I første halvår nåede Kinas samlede kapacitet af vindmøller, der er tilsluttet elnettet, over 100.000 megawatt (MW), eller 100 gigawatt (GW). Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De første seks måneder af 2015 bød på 9,16 GW ny kapacitet, der blev sluttet til elnettet. Dermed er der i alt vindmøller med en samlet kapacitet på 105,5 GW, der leverer strøm til kineserne.

Det viser en opgørelse fra den kinesiske energistyrelse.

Ud over det officielle tal er der dog et relativt stort skyggetal, formentlig i omegnen af 20 GW, som ikke er tilsluttet.

Samtidig er der stort spild i systemet. 15,2 pct. af tiden måtte vindmøllerne stå stille eller midlertidigt afkobles i første halvår for ikke at overbelaste elnettet. Det er 6,8 pct.point højere end i samme halvår af 2014, rapporterer styrelsen.

Kina er med afstand verdens største vindmøllemarked, og der blev installeret omkring 23 GW i 2014. USA er historisk set næststørst med omkring 68 GW installeret og tilsluttet, mens tredjepladsen tilhører Kina med i omegnen af 40 GW. Danmark har knap 5 GW kapacitet.