Kina begrænser adgang til internationale tv-serier

I april trak kinesiske myndigheder amerikanske tv-serier som The Big Bang Theory, NCIS og The Good Wife ud af det nationale streaming-sortiment uden nogen begrundelse. Det sker angiveligt i takt med, at kinesiske ledere ønsker at begrænse transnational information og opbygge en ny filmkultur internt i Kina. Fold sammen
Læs mere
Foto: DADO RUVIC
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kina ventes at sætte en stopper for det voksende udbud af internationalt tv ved at begrænse andelen af internationale tv-serier til maksimalt 30 pct. af det samlede udbud inden for onlinestreaming. I dag estimeres over halvdelen af streaming-udbuddet i landet at være af international karakter, og det er altså en udvikling, de kinesiske myndigheder vil stoppe. Det skriver Wall Street Journal.

I april trak kinesiske myndigheder amerikanske tv-serier som The Big Bang Theory, NCIS og The Good Wife ud af det nationale streaming-sortiment uden nogen begrundelse. Det sker angiveligt i takt med, at kinesiske ledere ønsker at begrænse transnational information og opbygge en ny filmkultur internt i Kina.

- Vi ønsker hurtigt at sætte fart på udviklingen af en offentlig kultur inden for tv, radio, litteratur og kunst, fremgår det af en offentlig rapport fra den kinesiske regering i marts.

En anonym chef for et kinesisk tv-selskab, som Wall Street Journal har været i kontakt med, mener, at en begrænsning vil have en positiv effekt på kinesiske virksomheder, og at licensbetalingen for internationale tv-serier vil falde markant. Sidste år betalte kinesiske videostreaming-hjemmesider omkring 4,2 mia. yuan, svarende til 3,9 mia. kr., for licens til at vise internationale tv-serier, mod 3,2 mia. yuan året før.

- Det betyder formentlig, at distributører af internationalt tv ikke længere kan tage urimeligt høje priser, som ofte er tilfældet i dag, forklarer den kinesiske tv-chef.