Kina begrænser adgang til internationale tv-serier

I april trak kinesiske myndigheder amerikanske tv-serier som The Big Bang Theory, NCIS og The Good Wife ud af det nationale streaming-sortiment uden nogen begrundelse. Det sker angiveligt i takt med, at kinesiske ledere ønsker at begrænse transnational information og opbygge en ny filmkultur internt i Kina. Fold sammen
Læs mere
Foto: DADO RUVIC

Kina ventes at sætte en stopper for det voksende udbud af internationalt tv ved at begrænse andelen af internationale tv-serier til maksimalt 30 pct. af det samlede udbud inden for onlinestreaming. I dag estimeres over halvdelen af streaming-udbuddet i landet at være af international karakter, og det er altså en udvikling, de kinesiske myndigheder vil stoppe. Det skriver Wall Street Journal.

I april trak kinesiske myndigheder amerikanske tv-serier som The Big Bang Theory, NCIS og The Good Wife ud af det nationale streaming-sortiment uden nogen begrundelse. Det sker angiveligt i takt med, at kinesiske ledere ønsker at begrænse transnational information og opbygge en ny filmkultur internt i Kina.

- Vi ønsker hurtigt at sætte fart på udviklingen af en offentlig kultur inden for tv, radio, litteratur og kunst, fremgår det af en offentlig rapport fra den kinesiske regering i marts.

En anonym chef for et kinesisk tv-selskab, som Wall Street Journal har været i kontakt med, mener, at en begrænsning vil have en positiv effekt på kinesiske virksomheder, og at licensbetalingen for internationale tv-serier vil falde markant. Sidste år betalte kinesiske videostreaming-hjemmesider omkring 4,2 mia. yuan, svarende til 3,9 mia. kr., for licens til at vise internationale tv-serier, mod 3,2 mia. yuan året før.

- Det betyder formentlig, at distributører af internationalt tv ikke længere kan tage urimeligt høje priser, som ofte er tilfældet i dag, forklarer den kinesiske tv-chef.