Kilometertunge postbude skal lære at køre grønt

Post Danmark postbude når tilsammen seks gange rundt om jorden i løbet af en gennemsnitlig dag i deres karakteristiske gule biler. Nu vil Post Danmark undervise budene i grøn kørsel, så brændstofforbruget kan bringes ned.

Foto: Sara Gangsted. Post Danmark-chef Martin von Horsten vil bringe selskabets brændstofforbrug ned ved at tilbyde postbude en uddannelse i grøn kørsel.
Læs mere
Fold sammen

De danske postbude skal med hjælp fra eksperter lære at køre mere grønt og spare på brændstoffet, så de fremover kan nå to kilometer længere ud i det danske landskab pr. liter brændstof. Sådan lyder målsætningen fra Post Danmark, der allerede onsdag har det første hold postbude på skolebænken.

Hvis planen lykkes, vil Post Danmark udover en økonomisk besparelse samtidig skåne miljøet for omkring 3200 ton CO2 om året, hvilket svarer til ca. 1000 danske husstandes udledning.

»Uddannelsen i grøn kørsel udbydes i hele landet og gennemføres af vores bedste chauffører og tekniske eksperter. De er virkelig dygtige til at få flest mulige kilometer ud af hver liter brændstof, og fordi de selv kender budenes hverdag, fungerer de rigtig godt som undervisere og rollemodeller,« siger Martin von Horsten, der er chef for produktionsudvikling i Post Danmark.

De 3.500 postbude, der dagligt bruger bil for at komme rundt i landet med post og pakker, når tilsammen seks gange rundt om jorden i løbet af en gennemsnitlig dag. Ifølge Post Danmark viser et pilotprojekt, at budene kører omkring 10 pct. flere kilometer på literen efter at have været på kursus i grøn kørsel.

Samlet set har PostNord-koncernen som helhed et mål om at reducere udledningen af CO2 med 40 pct. i 2020 set i forhold til 2009.