KGB-efterfølger vil have fat i Skype-kode

Microsoft vil dele Skype-kildekoden med den russiske efterretningstjeneste FSB.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forleden købte Microsoft den populære ip-telefoni-tjeneste Skype for mere end 40 milliarder kroner. Nu skriver den russiske avis Vedomosti, at Microsoft vil give kildekoden til Skype-softwaren videre til den russiske efterretningstjeneste FSB. Det melder Bloomberg. Det skriver Comon.dk

Microsoft deler allerede kildekoden til sine egne produkter med KGB's efterfølger i Rusland, og det skal altså udvides til også at omfatte Skype.

Samtidig understreges det at kildekoden ikke uden videre vil gøre det muligt for efterretningstjenesten at lytte med i Skype-opkald, og Microsoft understreger at man ikke har planer om at dele krypteringskoderne med FSB.

Men kildekoden kan gøre det lettere at for de russiske agenter at hacke Skype, finde svage punkter og knække krypteringen.

Skype er startet af danske Janus Friis og svenske Niklas Zennström, som også tjente nye milliarder på det seneste Skype-salg til Microsoft. De solgte Skype til eBay for mere end 12 mia. kr. i 2005, men eBay havde aldrig held med at integrere Skype med sine andre tjenester og det blev solgt igen i 2009 til en investorkreds.

Microsoft fortalte efter købet at man vil kombinere Skype med sine eksisterende produkter til virksomheder.

Men alligevel bliver det diskuteret, om Microsoft har betalt for meget for Skype. Firmaet har en halv milliard brugere, men kun en meget lille del af dem betaler for at bruge tjenesten – resten benytter blot Skype til at ringe gratis til hinanden.

Skype sluttede da også sidste år med et lille underskud trods en omsætning på næsten fire milliarder kroner.