Kendte danske firmaer skal stå for mega byggeri i Abu Dhabi til millionkontrakt

Rambøll og Bjarke Ingels Group skal sammen skabe et nyt unikt bolig- og erhvervsbyggeri i Abu Dhabi. Rambøll har vundet megakontrakt på 200 mio. kr. og skal være totalrådgiver.

Designmodel over det kommende byggeri i Abu Dhabi, som Rambøll og Bjarke Ingels Group skal opføre. Foto: PR-foto - Rambøll Fold sammen
Læs mere

Lige nu promoverer CNN Abu Dhabi som verdens næstbedste by at leve i.

Og derfor er det ikke overraskende, at den danske ingeniør-, design- og rådgivningsvirksomhed Rambøll nu vil skabe et nyt unikt bolig- og erhvervsbyggeri i Abu Dhabi.

Det skal ske i samarbejde med det danske toparkitektfirma, Bjarke Ingels Group, og et hollandsk arkitektfirma. Den opgave har de fået af det arabiske investor- og ejendomsudviklingsselskab Imkan.

Rambøll er netop valgt som totalrådgiver af Imkan på første fase af det nye område Makers District. En kæmpekontrakt til 200 mio. kr.

Imkan har store ambitioner. Udviklingsselskabet vil opføre et prestigebyggeri i et byområde på øen Al Reem Island i hovedstaden Abu Dhabi i det stenrige emirat af samme navn. Området er på 18 hektar og skal have 1.000 boliger, hoteller, kontorer og butikker.

Det ventes at blive et banebrydende megaprojekt inden for byudvikling i centrum af Abu Dhabi by. Det såkaldte Makers District er designet til at tiltrække unge, uafhængige kunstnere, designere og håndværkere i området, de såkaldte makers.

Rambøll skal over de kommende fire år stå for design og byggeledelse i forbindelse med opførelsen af de 250.000 kvadratmeter.

Koncernen, der er stærkt repræsenteret i Norden, Storbritannien, Nordamerika, Mellemøsten og Asien, satser især på at levere bæredygtige løsninger i byggerier.

»Makers District er et stort og vigtigt projekt for vores team i Mellemøsten. Vores byggeridivision er i forvejen involveret i adskillige højhusprojekter i regionen. At vi kan underskrive kontrakten på dette prestigefulde projekt cementerer vores position som en af de førende design og rådgivningsvirksomheder inden for byggeri. At Abu Dhabi nu kommer frem som en af de byer, der virkelig satser på udvikle centrale byområder på en bæredygtig måde, der stemmer overens med vores ambitioner om bæredygtig byudvikling i Norden og ambitionerne om at være i Mellemøsten, er vigtig for Rambøll,« siger koncerndirektør Søren Holm Johansen.

Under byggeriet vil Rambøll arbejde tæt sammen med arkitektfirmaerne Bjarke Ingels Group, BIG, der er kendt som arkitekterne bag nogle af de nyeste og største ikonbyggerier i både Danmark og udlandet.

De to arkitektfirmaer fra København og Rotterdam er valgt, fordi Imkan med det nye byområde ønsker at skabe i hjertet i Abu Dhabi, hvor både lokale og tilrejsende kan leve livet, siger Søren Holm Johansen.

BIG er tidligere i år valgt af den Abu Dhabi-baserede udvikler Imkan til bl.a. at designe »The Artery«, der er et 26.000 kvadratmeter fleksibelt kunstrum. Byggeriet starter i år.

Walid El Hindi, administrerende direktør i Imkan,siger, han er glad for at udpege Rambøll til opgaven som totalrådgiver af første fase af Makers District.

»Det er første byudviklingsprojekt af sin slags i regionen. Vi har udført et omfattende researcharbejde for at afdække behov og ønsker hos de unge og kreative kunstnere, som i øjeblikket er begrænset i deres valg af arbejde og bolig. Makers District vil imødekomme behovene hos makerne, og området bliver et pulserende knudepunkt i hjertet af Abu Dhabi til gavn for slutbrugere, investorer og det bredere samfund,« siger Walid El Hindi.

Emiren i det olierige Abu Dhabi og præsidenten i De Forenede Arabiske Emirater siden 2004 støtter i øvrigt den Abu Dhabi-baserede byudviklers ambitioner.

»Derfor er det ikke tilfældigt, at Imkan har valgt os til at stå for det samlede projekt. Med den nye opgave er vi for alvor kommet ind i Abu Dhabi,« siger direktør Søren Holm Johansen fra Rambøll.

Emiren hedder Khalifa bin Zayed Al-Nahyan og har siden 1980erne ledet det øverste olieråd i de Forenede Arabiske Emirater. Han er formand for den statslige investeringsfond Abu Dhabi Investment Authority, ADIA, der er én af verdens største investeringsfonde.

Imkan har i øvrigt planer om bolig- og erhvervsudviklingsprojekter i Ægypten, Marokko, Brasilien og Storbritannien. Efter samme koncept som i Abu Dhabi.