Kendt TV-vært designer for Sofakompagniet

Christiane er det nye navn hos Sofakompagniet. Der er dog ikke tale om en ny sofa, men TV-værten Christiane Schaumburg-Müller, som skal designe en sofa.

Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skuespiller, TV-vært, model, danser, forfatter. Christiane Schaumburg-Müller har et langt CV. Og snart kan hun tilføje endnu en titel, nemlig møbeldesigner. Det er et samarbejde med Sofakompagniet grund til.

”Christiane Schaumburg-Müller skal til at designe for os. Hendes første sofa kommer i september-oktober,” fortæller Christian Rudolph.

Kvinder, kvinder, kvinder. At det lige præcis er Christiane Schaumburg-Müller, der er Sofakompagniets næste kendisdesigner, skyldes, ifølge Christian Rudolph, at hun er en person, som kunderne vil associere sig med.

”Vores primære målgruppe er de yngre kvinder. Det stemmer godt overens med Christiane Schaumburg-Müllers følgerskare. Derfor var hun oplagt at have som gæstedesigner.”

Stunt
For Sofakompagniet er der klare bagtanker bag valget om at benytte sig af en kendisdesigner.

”Det er et marketingstunt. Hvis vi kan få en kendt til at lægge deres navn til vores produkt, så gavner det både troværdigheden og vores brand.”

Med Christiane Schaumburg-Müllers 265.000 følgere på det sociale medie Instagram er der således 7954 procent flere, der er interesseret i, hvad hun foretager sig i forhold til Sofakompagniets kun 3290 følgere. Foruden den store følgerskare, forklarer Christian Rudolph, at valget faldt på Christiane Schaumburg-Müller, fordi hun ”er en person, som går meget op i design, mode og livsstil. Så det er lige os.”

Hyggemonstret Christiane
Christiane Schaumburg-Müller interesserer sig for indretning, omrokering af møbler og arkitektur. Hun køber hellere møbler end sko, og hun beskriver sig selv, som et hjemmemenneske og et hyggemonster, der glædeligt bruger sin weekend på sofaen med en bog i hånden. Opgaven faldt hende derfor meget belejlig.

”Da Sofakompagniet spurgte mig, om jeg ville designe en sofa for dem, kunne det ikke have været et mere passende tidspunkt, da jeg selv var på jagt efter en ny sofa.”

Christiane Schaumburg-Müller har ladet sig inspirere af sit hjem og den stil, der passer til hendes Hellerup-villa.

”Jeg har designet en sofa til min egen stue, præcis som jeg vil have den,” forklarer hun, og tilføjer:

”Stofvalget var svært, da jeg forelskede mig i to slags, men kun skulle lave én. Så det blev sten, saks og papir, og vinderen kunne ikke have været bedre. Jeg er super stolt over resultatet. Det er ikke bare hvilken som helst sofa, det er min sofa.”

Emil Thorup
Tidligere har også Emil Thorup, som er TV- og radiovært, forfatter, foredragsholder og ikke mindst kendt fra talkshowet ALOHA, også designet for Sofakompagniet.

Den 11. maj skrev Sofakompagniet på deres Facebook-side, at de ”i dag lancerer den første af fire sofaer - designet af Emil Thorup.”

Valget faldt dengang på Emil Thorup, fordi ”han er meget designorienteret og – interesseret,” forklarer Christian Rudolph, men fortæller, at det faktisk ikke var Sofakompagniet, der i første omgang var interesseret i samarbejdet.

”Det var Emil Thorup, der tog fat i os, fordi han ville vise vores møbler i sit hjem. Den vej igennem kom vi i snak om, at han skulle designe et par sofaer for os.”

Erkendelsesfasen
Selv om Sofakompagniet på deres Facebook-side gav udtryk for, at der ville komme fire sofaer fra Emil Thorup, er det dog ikke sikkert.

”Emil Thorup har tegnet tre mere, men det er ikke sikkert, at de kommer hele vejen igennem. Hvis det er for specielt, er vi nødt til at tone det ned. Sofaen er krævende at lave, men tegningerne ser gode ude. Så jeg går ud fra, at der i hvert fald kommer én mere fra ham,” fortæller Christian Rudolph, og tilføjer:

”Samme med Christiane Schaumburg-Müller – vi startede med tre sofaer, men vi vidste, at målet var én. Det er tit i processen, at man bliver nødt til at erkende, at det ikke bliver rigtigt godt. Så er det bedre at lade det være”.

I næste uge tager Cathrine Rudolph til Vietnam for at godkende det endelige design til Christiane Schaumburg-Müllers sofa. Både dén og Emil Thorups næste sofa forventes at lande i Danmark i september-oktober.