Kendt tobaksfabrikant død

Nekrolog: Tobaksfabrikant, adm. direktør, Henrik Halberg, Svendborg, er død, 70 år.

Tobaksfabrikant Henrik Halberg stod i spidsen for familievirksomheden i Svendborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR FAGEN.DK

Henrik Halberg var tobaksmand helt ind i sjælen. Født ind i branchen som fjerde generation i familievirksomheden i Svendborg.

Som arbejdsgiver viste han alle sine medarbejdere meget stor tillid og tænkte altid på virksomheden. Dens fortsatte udvikling kom i første række. Hvilket er resulteret i, at tobaksaktiviteterne gennem årene er vokset og foruden Mac Baren Tobacco Company i Svendborg nu tæller Sutliff Tobacco Company i Richmond, USA, samt Unitas Tobaksfabrik i Berlin.

Henrik Halberg kunne lide at sætte ting i gang – han ville forandre for at bevare. Det gjaldt både hans virksomhed og hans by. Det lå ham meget på sinde at være medvirkende til, at Svendborg er en attraktiv by.

Her var han født. Her ligger hovedsædet for familievirksomheden, som det har gjort siden 1887, hvor hans oldefar Harald Halberg startede tobakseventyret, som Jørgen Halberg, Henriks far, bragte til nye højder i 1950erne med lanceringen af de verdenskendte Mac Baren Tobakker.

I byen ligger også Hotel Svendborg, som sammen med Hotel Fredericia var et andet af Henrik Halbergs hjertebørn. Hotellerne er begge under Halberg-koncernens ejerskab blevet moderniseret og løbende vedligeholdt med Henrik Halberg som en uundværlig sparringspartner med sans for kvalitet og brug af hans egne erfaringer fra mange rejser med overnatning på alverdens hoteller.

Ofte formåede han sammen med hustruen Britta at glæde og overraske andre – med en spand nykogte fjordrejer for eksempel. Hentet i Kerteminde, hvor Britta kommer fra, og hvortil turen ofte gik. Henrik Halberg elskede fjordrejer – og sine hunde. Hundene blev installeret bag i bilen og så af sted til Gl. Skagen, hvor ægteparret havde mange gode venner, og hvor de nød at holde fri.

Henrik Halberg nød også sine mange rejser og glædede sig til snart at kunne komme ud i verden igen på arbejde i tobakkens tjeneste og hilse på gode kollegaer, leverandører og venner.