Kendt sushi-kæde får gigant-bøde

Sushi-kæden Letz Sushi fik i oktober sidste år en bøde på 350.000 kroner for at have brugt illegal arbejdskraft i 16 tilfælde fra december 2010 til februar 2013.

Letz Sushi ejer Louise Ertman Baunsgaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du har spist sushi i København, kan den delikate rå fisk rullet i ris meget vel have haft en bismag af illegal arbejdskraft, skriver metroxpress.

Sushi-kæden Letz Sushi, som dynekongen Lars Larsen ejer halvdelen af, fik nemlig i oktober sidste år en bøde på 350.000 kroner for at have brugt illegal arbejdskraft i 16 tilfælde fra december 2010 til februar 2013.

Det viser en aktindsigt, som fagbladet 3F har fået fra Københavns Politi, og som metroxpress har gennemgået.

Københavns Politi har i flere tilfælde taget udenlandske studerende i at arbejde over 300 timer om måneden i sushibranchen.

I 14 tilfælde arbejdede udenlandske studerende - typisk kinesiske - mere end de tilladte 15 timer om ugen, og i to tilfælde var kinesere ansat uden arbejdstilladelse.

Direktør og medejer af Letz Sushi Louise Ertman Baunsgaard skriver i en e-mail til metroxpress, at hun er uenig i politiets vurdering.

»Vi har valgt at betale bøden, da vi ikke kan dokumentere, at vi har overholdt reglerne,« skriver hun og henviser til, at Letz Sushis gamle lønsystem ikke indeholdt oplysninger om, hvornår på måneden medarbejderne var på arbejde.

Lars Larsens søn, Jacob Brunsborg, sidder i bestyrelsen for Letz Sushi Aps.

Jysk Holdings pressechef oplyser i en e-mail til metroxpress, at de er tilfredse med, at Letz Sushi har fået et nyt lønsystem, der kan dokumentere, at reglerne nu bliver overholdt.

Afdelingssekretær i 3F Jan Mathisen mener, at Letz Sushi er sluppet for billigt:

»Det virker usandsynligt, at en bøde på 350.000 kroner modsvarer det, Letz Sushi har sparet ved at udnytte kinesere.«

På den kritik svarer Louise Ertman Baunsgaard:

»Vores kokkelønninger er højere end overenskomstlønnen og Letz Sushi har ingen besparelser på at have kinesiske studerende ansat. Medarbejdere hos hos os – herunder de kinesiske studerende - bliver ansat på grundlag af deres kompetencer.«

BNB