Kendt Skagen-slagter skal sælge billetter for Tulip

Det højt profilerede Skagen-firma Slagter Munch er solgt til Tulip og bliver en del af Danish Crown.

Arkivfoto. Slagterbutikken, der fra årsskiftet overtages af Tulip, er godt kendt af de mange, der ferierer i Nordjylland, og vil have et godt stykke skinke eller spegepølse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sisse Stroyer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvem kunne ikke tænke sig en gang fin carpaccio fra Slagter Munch i Skagen?

Slagterbutikken, der fra årsskiftet overtages af Tulip, er godt kendt af de mange, der ferierer i Nordjylland, og vil have et godt stykke skinke eller spegepølse.

Familien Munch bag det højtprofilerede firma, der blandt andet er kendt for den berømte Skagen Skinken, der siges at kunne matche fine skinker fra Sydeuropa, har netop solgt firmaet Munch til Tulip Food Company. Dermed bliver den lille virksomhed fra årsskiftet en del af Danish Crown.

Slagter Munch laver i øvrigt 5.000 Skagen Skinker om året, og kan ikke lave flere.

Slagter Munch er et eksempel på en lille fødevarevirksomhed, der satser på kvalitet og højere priser. Ud over et stort kundeunderlag i butikken i Skagen er øvrige kunder specialforretninger og restauranter over hele landet.

»Slagter Munch producerer det ypperste håndværk og nicheprodukter, man kan få,« siger administrerende direktør Kasper Lenbroch fra Tulip.

Slagter Munch producerer alt fra produkter som Skagen-skinke til 50 forskellige varianter af spegepølse. Firmaet har et bredt slagterbutik-sortiment.

Slagterbutikken har i mange år købt ferske skinker fra Danish Crown i Sæby. Fra saltning til slutproduktet går der 12 måneder, og undervejs har butikkens medarbejdere fat i skinkerne 25 gange.

»Så det er rigtig håndværk,« siger slagtermester Jens Munch.

Med købet af Slagter Munch med omkring 20 ansatte vil Tulip dermed få et nyt unikt brand.Tulip har i forvejen brands som Tulip, GØL, Mou, Den Grønne Slagter og Steff Houlberg.

»Vi er meget glade for og ydmyge over at videreføre Slagter Munch, som er det måske stærkeste nichemærke i branchen. Slagter Munch vil fremover være en selvstændig enhed i Tulip,« siger CEO Kasper Lenbroch.

Det bliver fjerde generation i familien, Line og Marie Munch, der skal overtage den daglige ledelse af slagterbutikken efter deres far, slagtermester Jens Munch.

»De har mulighed for at gøre det endnu bedre end de foregående generationer i Slagter Munch. Jens Munch fortsætter naturligvis i virksomheden, så han kan give en masse inspiration til medarbejderne,« siger Tulips topchef Kasper Lenbroch.

Slagter Munch har i mange år købt svine-, lamme- og oksekød af Danish Crown.

»Vi får bl.a. et af vores signaturprodukter fra Danish Crown i Sæby, nemlig Skagen Skinken. Derfor er det helt naturligt for os at blive en del af Tulip, og vi ser positivt og fortrøstningsfuldt frem til det nye ejerskab,« siger slagtermester Jens Munch.

Det er i år 50 år siden, at Jens Munch startede i lære som slagter hos sin egen far, Poul Munch, hvis far,
Christian Munch, grundlagde Slagter Munch i 1905.

Og som en krølle på historien kan vi fortælle, at Slagter Munch Sct. Laurentii Vej i Skagen ud over sine unikke slagterprodukter hver fredag sælger weekendmenuer for to personer.

I denne weekend er det urtefarseret perlehønebryst med rød spidskålssalat, råstegte sesamkartofler og svampesauce.