Kendt økolog kan koste Jyske Bank 15 mio. kroner

Den tidligere formand for danske økologer, Uffe Bie, ser nu ud til at koste Jyske Bank 15 mio. kr. i tab.

Arkivfoto. Endnu en landejendom koster Jyske Bank millioner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager

En af dansk landbrugs tidligere kendte frontfigurer, Uffe Bie, kan nu komme til at koste Jyske Bank omkring 15 mio. kr. i tab.

Manden, der indtil i efteråret var formand for brancheorganisationen Landbrug & Fødevarers økologisektion, er netop gået konkurs med sin ejendom ved Ejstrupholm ved Brande i Midtjylland.

Uffe Bie indgav konkursbegæring i begyndelsen af januar, og Landbrugsmæglerne har netop sat gården til salg for 20 mio. kr. Sælges ejendommen til den udbudte pris, vil Jyske Bank tabe alle sine udlånte penge. Uffe Bie har 15 mio. kr. i lån i Jyske Bank og 20 mio. i lån i Nykredit.

Ejendommen er en økologisk mælkeproduktionsejendom med et areal på 124 hektar. Bedriften er godkendt til 250 køer. Der bliver for tiden produceret mælk med 210 køer.

Landbrugsmæglerne betegner Uffe Bies gård som en veldrevet bedrift med en god sundhedsstatus. Det var en renteswap fra 2007, der var med til at koste ham gården, mener økologernes formand.

Da det i efteråret 2014 stod klart, at priserne på mælk og andre landbrugsprodukter var begyndt at falde og ville fortsatte med at falde endnu mere, gik Uffe Bie til sin bank, Jyske Bank.

»Jeg bad om mere likviditet, men det ville de banken ikke stille til rådighed. Jeg arbejdede også med andre løsninger med banken, blandt andet en akkord for at reducere gælden. Det ville banken hellere ikke være med til. Men jeg går ikke fra gården som en bitter mand. Det har været en fornøjelse at være økolog. Jeg har haft 23 fantastiske år her på gården. At det så ender med en konkurs, er da noget møg,« siger han.