Kendt liebhavermægler genopstår efter fem år

I 2006 gik det galt med økonomi og helbred, og investorer overtog butikken. Nu er kendt mægler tilbage på det storkøbenhavnske boligmarked.

Efter fem år uden for branchen er Henrik Mühldorff tilbage og vil sælge eksklusive boliger i Storkøbenhavn - nu fra sin lille butik på Strandvejen i Hellerup. Fold sammen
Læs mere
Foto: udlånt af Liebhavermæglerne.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To dage før jul slog Henrik Mühldorff dørene op til sin nye butik Liebhavermæglerne på Strandvejen i Hellerup nord for København.

Dermed får den 50-årige ejendomsmægler comeback midt i en kraftig nedtur for branchen og stort set samtidig med krakket i det firma, Mühldorff & Partnere, hvor nye investorer havde videreført aktiviteterne i hans gamle virksomhed efter en økonomisk og personlig deroute i 2006."Jeg undgik konkurs, men måtte lukke firmaet, og jeg fik blødende mavesår og var sygemeldt to år," fortæller Henrik Mühldorff om nedturen for godt fem år siden.

Han ernærede sig siden blandt andet af erhvervsrengøring, men er nu tilbage som mægler efter udløbet af en konkurrenceklausul på fem år.

"Det er det, jeg kan, og jeg begyndte som mægler for 25 år siden. Liebhaverboliger og klassiske københavnerlejligheder er min metier," siger Mühldorff.

Den nye start sker ikke med store armbevægelser - butikken har kun få kvadratmeter, og staben omfatter blot tre personer, foruden Mühldorff endnu en mægler samt en sagsbehandler.

Fra start er der 20 emner på hylderne, deriblandt en tidligere ambassadebygning. Ifølge Mühldorff har firmaet allerede fået underskrevet fire købsaftaler - herunder en for ham atypisk andelsbolig i det københavnske Nordvest-kvarter.

"Vi har ikke råd til at sige nej til opgaver," lyder forklaringen.

Henrik Mühldorff vil i sin markedsføring kombinere net og klassiske avisannoncer med et nyt medie: I butikken skal interesserede købere kunne tage 3D-briller på og se en tredimensionel fremvisning af boligerne.

Det mühldorffske comeback sker også nogenlunde samtidig med, at en anden kendt mægler i Storkøbenhavn, Mette Lykken, var tæt på konkurs, men i ellevte time blev reddet af investorer udefra.Generelt kæmper landets ejendomsmæglere med et nærmest bundfrosset boligmarked. Som omtalt af Berlingske Busines lørdag blev der sidste år blot solgt omkring 48.000 boliger - det laveste antal de seneste 40 år. Til sammenligning blev der handlet 60.000 boliger i 2010 og i gennemsnit 72.000 de foregående ti år.


.