Kendt hovedstads-hotel lukker

International hotelkæde forlader et af hovedstadens mest kendte kongres- og hotelkomplekser. Udlejeren undersøger udvidelse og modernisering.

Radisson Blu Falconer Hotel og conference center på Falkoner Alle, Frederiksberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Falconer Centret på Frederiksberg er sendt til tælling som hotel, kongrescenter og koncertsted.

Hotelkæden Radisson Blu har nemlig opsagt lejemålet med blandt andet 140 hotelværelser fra udgangen af 2016, og udlejeren, ATP Ejendomme, gransker nu andre muligheder.

»Vi er gået i gang med et analysearbejde, og mit bedste bud er, at der kan gå seks-ni måneder, før vi ved, hvilket hovedspor vi vil følge. Det mest sandsynlige er nok, at vi fortsætter med hotel og konferencecenter, hvis vi kan finde en langsigtet operatør og samarbejdspartner, samt at vi moderniserer bygningen og udvider butiksarealerne og eventuelt også hoteldelen,« siger administerende direktør Michael Nielsen fra ATP Ejendomme til Berlingske Business.

Det samlede areal for komplekset på Falkoner Allé er cirka 35.000 kvadratmeter, og det svarer formentlig til en markedsværdi i niveauet 700-900 millioner kroner. Radisson-kæden - der overtog de tidligere SAS-hoteller - lægger beslag på omtrent 75 procent af arealet. Resten er lejemål til kontorer og detailhandel, der spænder fra en Aldi-lavprisbutik over en 7-Eleven-kiosk til en eksklusiv Bang & Olufsen-forretning.

Uanset hvad ATPs overvejelser munder ud i, forestiller Michael Nielsen sig, at muligheden for at udvide med flere kvadratmeter »vil hjælpe casen«, ja, måske ligefrem vil være en »nødvendighed«.

Komplekset stod færdigt i 1959 og gennemgik en større renovering i årene 1988-1990. ATP-direktøren ser især udfordringer i at udnytte de store lobbyarealer bedre og i at udvikle den tidligere bagside af bygningen, altså modsat handelsstrøget Falkoner Allé. Her lå tidligere nærmest ingenting, men efterhånden har Frederiksberg Kommune udviklet et centralt område med blandt andet biograf og et nybygget Frederiksberg Gymnasium. Desuden ligger både Frederiksberg Centret og den eksisterende metrostation kun et stenkast væk - og stationen bliver et trafikknudepunkt med omstigning til metrocityringen, som forventeligt åbner i 2019.

»Beliggenheden er super, men vi udnytter ikke arealerne optimalt,« opsummerer Michael Nielsen situationen.

Han er - som udlejere skal være - fortrøstningsfuld med den fremtidige udlejning og tvivler på, at en konvertering af hotellet til kontorer eller boliger kommer på tale. Nok bliver boliger i hovedstaden revet ned fra hylderne, men det kan blive teknisk kompliceret blandt andet at skaffe fornødne friarealer.

Radisson Blu-kæden, der også driver flere andre hoteller i hovedstaden, skriver i en mail til Berlingske, at »parterne er blevet enige om ikke at forny lejeaftalen«. Opsigelsen kan hænge sammen med, at hotellet med cirka 140 værelser ikke er stort og effektivt nok efter dagens målestok, og at kongresmarkedet er blevet hårdere. Vel har København fået bidt sig godt fast i det internationale marked for store kongresser - og Falconer napper stadig sin pæne luns af kagen - men nye konkurrenter er kommet til som Tivoli- og Marriott-hotellerne.

Gennem årene har Falconer Centret sat sit præg på hovedstaden med en lang række koncerter med internationale kunstere og masser af politiske landsmøder, fagforeningskongresser og generalforsamlinger for børsnoterede virksomheder.