Kendt dansk modekoncern hæver 100 millioner

Modehuset Sand har fået succes i USA, hvor salget vokser voldsomt, og det har fået parret bag designet til at hæve 100 millioner kroner i ekstraordinært udbytte.

Foto: Axel Schütt. Den danske modekoncern fra Randers har kæmpe succes i USA, hvor Lene og Søren Sand er kommet ind i samtlige 40 afdelinger af Saks Fifth Avenue.
Læs mere
Fold sammen

Med sin skandinaviske stil og en em af eksklusivitet har det danske modehus Sand fået godt fat i det amerikanske marked. De seneste par år er koncernen vokset med omkring 50 procent på markedet og har fået en succesfuld indgang gennem high-end stormagasinet Saks Fifth Avenue.

Succesen har fået parret bag mærket, Lene og Søren Sand, til at hæve 100 millioner kroner i ekstraordinært udbytte, da soliditeten ligger på 85 procent, gælden er væk, og Sand selv kan finansiere vækstplanerne, siger Søren Sand til Børsen tirsdag.

Alene i Saks er Sands design at finde i 120 luksusbutikker spredt ud over USA, og Søren Sand vil ikke udelukke, at Sand om fem år sælger for 100 millioner dollar - svarende til 582 millioner kroner - eller måske endda mere end det.

Og det er ifølge direktør i trend- og konsulentvirksomheden Pej Gruppen Louise Byg Kongsholm lidt af en bedrift af slå så stort i gennem i landet på den anden side af Atlanten.

»Der skal en hel del pondus til at slå igennem i USA. Amerikanerne mener tit, at de kan selv. Så man skal virkelig bringe noget nyt til markedet, og det er åbenbart lykkedes for Sand med skandinavisk design og et enkelt look i en ordentlig kvalitet og med en historie om at produkterne er lavet i Europa,« siger hun til Børsen.

Sand er ejet af kommanditselskabet Sand K/S, som kontrolleres af Sand CPH II A/S, og her er den bogførte egenkapital for 2012-regnskabet på over en kvart milliard - 258 millioner kroner. Resultatet før skat voksede fra 31 millioner kroner i 2011 til 42 millioner i 2012. Det er blandt andet på grund af den fart firmaet har haft i USA.

»Det er gået rigtig stærkt i USA, hvor vi kun har været i to og et halv år. USA er vores største marked, hvor vi henter 20 procent af vores omsætning,« siger Søren Sand til Børsen.

Sand blev grundlagt i Randers i 1981, men er nu at finde i 1.200 forhandlere i over 30 lande, ifølge Sands økonomichef Bo E. Andreasen. Og udover at være stærk i USA er Sands modetøj at finde i 65 butikker i Canada, og på markedet i den anden ende af verden i Rusland oplever Sand også fremgang, skriver Børsen.