Kendt dansk firma beskyldes for at sælge tonsvis af falsk honning

Et dansk firma har ifølge Fødevarestyrelsen solgt flere ton af forfalsket kinesisk honning. Selskabet afviser.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske fødevarevirksomhed Scandic Food har angiveligt solgt tonsvis af forfalsket kinesisk honning til danske supermarkeder.

Det skriver Ekstra Bladet, der oplyser, at Scandic Food har leveret til Netto, Føtex, Bilka, Kiwi, Meny og Spar.

Således kan danske forbrugere have betalt for det, der skulle være ren honning, men tilsyneladende ikke er det. Produktet har mod reglerne været tilsat sukker, konkluderer Fødevarestyrelsen på baggrund af en række test.

Over for Berlingske Business bekræfter Fødevarestyrelsen, at det skulle dreje sig om flere ton honning solgt af virksomheden. Mere konkret drejer det sig om over 50 ton, oplyser chef for styrelsens rejsehold, Michael Rosenmark.

»Der er ingen fødevaremæssige sundhedsrisici ved det her. Men de, der et eller andet sted har tilsat sukker til honningen, har jo fået en god fortjeneste på det,« siger han til Berlingske Business og understreger, at Fødevarestyrelsen mener, at Scandic Food har været i god tro.

Fødevarestyrelsens analyser fra honningen viser ifølge Ekstra Bladet, at fire ud af fem prøver fra det danske firma slet ikke var honning, men bare noget, der ligner.

»Analyseresultaterne viser, at der er tilsat sukker, hvilket er i strid med honningbekendtgørelsen,« skriver Fødevarestyrelsens tilsyn.

Direktør i Scandic Food afviser helt og fuldstændigt Fødevarestyrelsens konklusion. Over for Ekstra Bladet forklarer han hvorfor:

»Fordi vores honning intet fejler. Slet ikke. Fødevarestyrelsens test er ikke valid. En række laboratorier og de engelske og italienske myndigheder er enige: Testen, der er brugt, virker ikke,« siger Torben Christensen, direktør i Scandic Food til avisen.

Scandic Food har nu klaget over Fødevarestyrelsens konklusion til ministeriet.

Selskabet, der holder til i Vejle, beskæftigede i 2014 godt 200 mand, og havde en omsætning på en halv milliard kroner. Resultatet for 2014 var på knap 19 millioner kroner.

Det er blandt andet kendt for mærker som Svansø, Hornbech og Dana.

Scandic Food A/S er en del af Good Food Group, der har en bred buket af virksomheder inden for fødevareindustrien, der samlet mønstrer en omsætning på 1,3 milliarder i 2014.

Opdateret klokken 10.50 med kommentar fra Fødevarestyrelsen.