Kendt dansk arkitektfirma vokser markant på opgaver i udlandet

Henning Larsen Architects har afsluttet et forrygende regnskabsår med deltagelse i udbytterige arkitektkonkurrencer og markant vækst i omsætning og indtjening.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Henning Larsen Architects, der blandt andet stod bag Mærsk Mc-Kinney Møllers operabyggeri i København, har haft et forrygende år.

Omsætningen inklusive underrådgivere er steget mere end en halv gang til 320 mio. kr., og både driftsoverskuddet og nettoresultatet er mere end fordoblet til hhv. 44 mio. kr. og 35 mio. kr., fremgår det af arkitektsfirmaets årsregnskab for 2014/15.

Selvom Danmark og Norden er Henning Larsens største markeder, er det især opgaver i udlandet, der har trukket væksten sidste år. I det forgangne år er to tredjedele af omsætningen skabt i udlandet mod 48 pct. året før. Og internationaliseringen fortsætter, hvis alt går som ventet.

»De sidste års investeringer i international markedsføring og datterselskaber har styrket virksomhedens position og strategien fortsættes de kommende år. Koncernen forventer yderligere konsolidering og vækst i datterselskaberne i Saudi Arabien, Tyskland og Hongkong. Henning Larsen Architects forventer derudover at investere i det nordamerikanske marked,« hedder det i årsregnskabet.

For det nye regnskabsår venter Henning Larsen Architects, at nettoomsætningen vil holde det forløbne års høje niveau.

Firmaet har i løbet af året deltaget i konkurrencer, som har ført til nye projekter - for eksempel boliger på Islands Brygge og i Nordhavnen, kontorbyggerier i Gøteborg og Malmø, et museum i Norrland i Sverige, en arkitektskole i tyske Regensburg, French International School i Hongkong og et nyt stort erhvervsbyggeri i Saudi Arabien.

Henning Larsen Architects har desuden modtaget flere priser for blandt andet Moesgaard Museum ved Aarhus og Syddansk Universitet Campus Kolding.