Kendt byggemilliardær er afgået ved døden

Erhvervsmanden Michael Mortensen, som blandt andet var med til at opbygge succeserne Huscompagniet og Casa, er afgået ved døden. Det oplyser Flügger, hvor han var formand.

Formanden i Flügger, Michael Mortensen, er afgået ved døden.   Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Aarestrup Pedersen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kendte byggemilliardær Michael Mortensen er afgået ved døden.

Den tragiske nyhed fremgår af en fondsbørsmeddelelse udsendt natten til tirsdag fra malerkoncernen Flügger, hvor den 49-årige entreprenør var formand og medejer.

»Det pludselige tab af Michael er ikke alene et stort personligt tab af en vigtig person og mentor, det er også et stort tab for Flügger og for dansk erhvervsliv, som har mistet en sand entreprenør og et overordentligt godt menneske. Mine tanker går til familien i denne enormt svære situation, der har efterladt alle i stort chok,« udtaler Jimmi Mortensen, som er blevet konstitueret som Flügger-formand, i meddelelsen.

Flüggers direktør, Sune Schnack, udtaler:

»I mange år har Michael været et personligt forbillede for mig. Han har været en kæmpe støtte både personligt og professionelt. Han vil i den grad blive savnet. Jeg kondolerer, og mine tanker går til Michaels familie og hans nærmeste.«

Skabte flere succeser

Michael Mortensen er historien om en bemærkelsesværdig entreprenør, som flere gange har været med til at skabe en stor succes.

Han startede eget firma allerede som 13-årig, men det var først, da han senere overtog sin fars byggefirma, at karrieren for alvor tog fart.

Michael Mortensen var nemlig med til at udvikle selskabet til det, som i dag kendes som Huscompagniet, og han blev stenrig, da selskabet for år tilbage blev solgt til en kapitalfond.

Siden stiftede han et nyt ejendomsselskab, Casa A/S i Horsens, som også blev en kæmpesucces.

Michael Mortensen tjente en formue, da han først solgte en stor del af aktierne i Casa til kapitalfonden Catacap. Og siden blev kunststykket gentaget, da selskabet sidste sommer blev solgt til tyske Activum i en handel til over 2 milliarder kroner.

En stor del af sin formue har Michael Mortensen investeret i Flügger, hvor han ejede omkring 30 procent. Han ejede desuden typehusfirmaet Hybel.