Kendt bagerkæde tæt på kollaps

Efter en turbulent tid kaster Guldbageren håndklædet i ringen og begærer rekonstruktion.

Foto: Tommy Kofoed

Den landsdækkende bagerkæde, Guldbageren, er på vej i dørken. Bestyrelse har efter en med kædens egne ord »turbulent periode« nu valgt at bede om rekonstruktion for overhovedet at sikre bagerkædens fremtid.

»Vi har vendt og drejet hver en sten i den her proces for at finde den bedste løsning for både medlemmer og samarbejdspartnere. Men også for vores mange kunder, der køber deres brød hos Guldbageren, fordi de ved, hvem vi er, og hvad vi står for. Den oplevelse må, skal og vil vi ikke ændre på med en rekonstruktion, og derfor vil vores kunder fortsat kunne kende vore forretninger på navnet, logoet og det gode bagværk. Samtidig er det vores klare hensigt, at medlemmerne af Krummeklubben skal blive mindst muligt berørt af processen”, siger direktør og bestyrelsesmedlem i Guldbageren A/S, Michael Mikkelsen.

Guldbagerens bankforbindelse har med kort varsel opsagt kædens engagement sidste år, og desuden har en del af bagerene forladt kæden, så kædens forpligtelser ikke længere matcher antallet af medlemmer til at bære ansvaret.

Ifølge Michael Mikkelsen har det ikke været de enkelte lokale og selvstændige Guldbager-forretninger, der har været økonomisk trængt, men udelukkende kædesamarbejdet.

Guldbageren A/S er et selskab ejet af medlemmerne, og selskabets formål er at agere konsulent-, markedsførings- og indkøbsvirksomhed for Guldbageren-kædens selvstændige forretninger.