Kendt arkitekthus bag hovedsæde til børskæmpe

Transportgiganten DSV får tegnet sit nye domicil på Vestegnen af PLH Arkitekter.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

PLH Arkitekter - oprindeligt opkaldt efter stifteren, Palle Leif Hansen - har vundet en indbudt konkurrence om at tegne et helt nyt hovedsæde til den børsnoterede transport- og logistikkoncern DSV i Hedehusene på den københavnske vestegn.

"De godt 700 medarbejdere kommer til at arbejde i et lyst og varieret hus med tæt kontakt til hinanden og udearealerne. Husets uformelle lounge-stemning understøtter DSV’s værdier om ligeværdighed og åbenhed," siger Søren Mølbak, partner hos PLH.

Hovedsædet bliver på 13.000 kvm samt en distributionscentral på 15.000 kvm og forventes at stå klar i slutningen af næste år.

Det nye hovedsæde, der skal ligge i Hedehusene er på 13.000 m2 og en tilknyttet distributionscentral på 15.000 m2 . Bygningerne forventes at stå færdige i slutningen af 2013 og blive et omdrejningspunkt for koncernen med 22.000 ansatte i 60 lande og en omsætning på 44 milliarder kroner i 2011.

PLH vandt tidligere på måneden førstepræmie i en konkurrence om et stort kontorhus i Vilnius, hovedstaden i Litauen, hvor tegnestuen har løst adskillige opgaver.

PLH