Kendis-mægler idømt betinget fængsel for bedrageri

Den kendte ejendomsmægler Mette Lykken og hendes mand, der i 2011 gik konkurs med kæden Mette Lykken Bolig, er dømt for bedrageri mod kunderne.

Arkivfoto. Kendis-mægler idømt betinget fængsel for bedrageri. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kendis-mægleren Mette Lykken, der bl. a. har solgt luksusboliger for Jane Aamund, Ghita Nørby, Janni Spies og Casper Christensen, er ved Retten i Lyngby blevet kendt skyldigt i bedrageri, skriver Ekstra Bladet. Hun har begået kriminaliteten sammen med sin mand, Tony Mortensen.

Mette Lykken og Tony Mortensen, der fik henholdsvis ét års og ét år og tre måneders betinget fængsel, har sammen bedraget et stort antal kunder for despositum, som kunderne aldrig fik tilbage. Afslutningen på straffesagen betyder, at Mette Lykken fik 150 timers samfundstjeneste, mens han fik 200 timers samfundstjeneste.

Dommeren fastslog, at Tony Mortensen i en række tilfælde undlod at betale kunderne deres restprovenu med mindre de rykkede for betalingerne. Mette Lykken deltog i driften på en sådan måde, at retten fandt, at hun kendte til og accepterede forretningsgangene med manglende udbetaling til kunderne. Derfor medvirkede hun til bedrageriet.

Parret menes at have bedraget kunderne for 5,5 mio. kr. Men Retten i Lyngby gjorde fængselsdommene betingede frem for ubetingede med den begrundelse, at anklagemyndighedens sagsbehandlingstid oversteg det rimelige.

Parret drev indtil slutningen 2011 én af Danmarks største uafhængige mæglerkæder, Mette Lykken Bolig, som gik konkurs. Kæden havde seks butikker i Københavns-området og én i Malmø.

Ifølge Ekstra Blandet fik politiet og dermed anklagemyndigheden i 2012 fik overleveret det væsentligste bevismateriale i bedragerisagen fra Dansk Ejendomsmæglerforening. Parret har under 11 retsmøder nægtet sig skyldig. Det var ejendomsmæglerforeningen, der anmeldte Lykken og hendes mand.

Ingen af Mette Lykken Boligs kunder tabte penge, fordi Dansk Ejendomsmæglerforenings Garantifond har udbetalt erstatning, inklusiv renter, til alle de af kædens kunder, der var kommet med et krav mod kæden. I alt har fonden ekspederet omkring 200 sager og udbetalt de nævnte omkring 5,5 mio. kr.