Kasi-Jespers utrolige comeback

Ole Hall Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Jesper »Kasi« Nielsen kunne næsten ikke tro sit eget held, da han ryddede op i sine mange konti og bankforretninger efter en dramatisk konkurs med familiens håndboldklub, AG København, i sommeren 2012.

Bedst som alle familiens værdier var forduftet eller beslaglagt af det danske skattevæsen, fik han øje på en konto i Tyskland, han ellers havde glemt alt om.

»I de her hektiske dage kommer jeg pludselig til at tænke på, at jeg sgu da havde en konto nede i Deutsche Bank, som jeg brugte, da jeg var i Pandora og var i udlandet. Dem havde jeg brugt til noget fly og noget båd. Gad vide, om de (Skat, red.) har fundet den, tænkte jeg. Det havde de ikke,« har Jesper Nielsen åbenhjertigt forklaret til TV 2.

»Så jeg ringer ned til Deutsche Bank og siger: Henning, jeg har de her penge stående hos jer? Og han siger: Ja, hvorfor bruger du dem egentligt ikke? Så spørger jeg: Hvad står der? Ja, der står omkring to millioner euro,« berettede Jesper Nielsen om det utrolige million­fund, som han selv betegner som »rent held«.

Den »glemte« formue, der svarer til 15 millioner kroner, var det, der reddede ham og familien. Pengene indberettede han til Skat, og Skat gik med til, at han kunne beholde omkring fire millioner kroner selv, lyder versionen fra Jesper Nielsen.

Dermed blev en truende Kasi-konkurs afskærmet til blot at vedrøre håndboldklubben AGK. Og med millionerne i hånden kunne Jesper Nielsen med sin fars, mors og søsters hjælp grundlægge en helt ny virksomhed, Endless Jewelry, i november 2012.

Siden er det gået stærkt. Selskabet blev i 2013 flyttet til Tyskland for at undgå det danske skattevæsen, har Nielsen selv forklaret.

Forretningen voksede fra en villa i Düsseldorf med rekordfart, da Jesper Nielsen kendte masser af folk i den tyske smykkebranche fra sin tid som Pandora-distributør. Hurtigt lå Endless-smykkerne hos over 1.000 forhandlere. Smykkedesign har aldrig været den tidligere tankstationforpagters stærke side, men smykkedesigneren Christina Hembo sagde ja til at tegne smykkerne – og de blev sat i billig produktion i Østen.

Siden gik samarbejdet i stykker, og Nielsen sendte designopgaven videre til smykkedesigner Julie Sandlau. Sidstnævnte har et godt omdømme i Danmark og var meget lidt interesseret i få sit navn frem i forbindelse med Kasi-Jespers. Hun forsøgte at være hans »anonyme designer«, men det holdt kort. I dag ser hun ud til at være gået helhjertet ind i virksomheden. I hvert fald har hun netop investeret 7,5 mio. kroner i Endless, viser det sig.

Julie Sandlau er et godt eksempel på, hvad Jesper Nielsen kan. Han får folk til at tage stilling til ham, mens andre erhvervspersoner falder i ét med tapetet. En del af det etablerede erhvervsliv bliver frastødt af den rapkæftede erhvervsmand. Andre bliver draget og overbevist om, at hans visioner en dag går i opfyldelse.

Den seneste udvikling viser, at det ikke er hr. og fru hvem-som-helst, som tror på ham. Senest er Brøndby-rigmanden Jan Bech Andersen og den tidligere Vestas-direktør Morten Albæk kommet med i ejerkredsen, og de to gør ikke blot bankmanden Lars Seier Christensen selskab. Også en vis Mark Hauschildt, der sammen med bl.a. Lars Seier stiftede Midas, der siden blev til Saxo Bank, viser sig at være blandt Endless’ investorer.

Det gør ondt i familien Nielsen at se deres ejerandel og indflydelse skrumpe i Endless i takt med investorers indtog. Omvendt er Nielsen lykkedes med at skaffe små 200 mio. kroner til selskabet fra fremmede mennesker, som andre ledelser ville give en arm for at få ind i deres ejerkreds. Kasi-Jesper er langt fra at være i mål med sit nye erhvervseventyr. Men gavflaben fra Vestegnen har vist en overraskende evne til at skaffe penge. Han har foreløbig gjort et utroligt comeback, som de færreste havde forudset.