Kasi-Jespers søster inddraget i speget sag

Søsteren Annette Laustrup Nielsen spillede ifølge søgsmål en betydelig rolle i den betændte sag, som har ramt Kasi-Jespers smykkefirma i USA.

Jesper "Kasi" Nielsen med sit nye firma Endless. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Jesper »Kasi« Nielsens jurauddannede storesøster, Annette Laustrup Nielsen, stod for det papirarbejde, der i dag er juridiske sværdslag om i USA, og hun kendte til det påståede »bedrageri«, som foregik i smykkefirmaet Endless.

Sådan lyder påstanden fra de advokater, som repræsenterer den tidligere Endless-partner Knud Hostrup i sagen mod Endless og Jesper »Kasi« Nielsen. Advokaternes påstande fremgår af det processkrift, som blev offentliggjort online umiddelbart efter, at det blev afleveret 18. juni 2015 til retten i Fort Lauderdale.

Foruden at tildele Jesper Nielsen hovedansvaret for den betændte sag, bruger advokaterne en del plads på at nævne andre personer i og omkring Endless’ ejerkreds, og søsteren Annette Laustrup Nielsens rolle bliver særligt fremhævet. Hun beskrives som en form for »husadvokat« for Endless Jewelry, og det forklares, at hun var med til de afgørende møder mellem parterne, og at hun førte pennen, da det i dag omstridte term sheet skulle udarbejdes.

Hostrups advokater gør det klart i processkriftet fra juni, at ikke bare Jesper Nielsen, men også en række andre personer kan blive stævnet i retssagen, og de gjorde alvor af truslen, da de 17. september præsenterede Endless Internationals nuværende topchef Paul Monga for en stævning.

Flere danske navne i processkriftet

I processkriftet fra Hostrups advokater bliver flere forskellige danske navne remset op. Blandt dem er danskeren Michael Raun, som ifølge advokaterne mødtes med Jesper Nielsen kort før, at Knud Hostrup blev afskediget. Michael Ruan blev efterfølgende salgs­direktør i et nyoprettet Endless-datterselskab i USA og blev således den mand, der kom til at erstatte Knud Hostrup. Også den danske bankmilliardær Lars Seier Christensen bliver fremhævet i processkriftet som en betydelig og indflydelsesrig investor i Endless-selskabet.

Dog var det først i sommeren 2014, at den indflydelsesrige bankmand skød et trecifret millionbeløb ind i Endless, og således var Knud Hostrup allerede fortid i firmaet, da Lars Seier Christensen trådte til.

Endless Jewelry har siden stiftelsen i november 2012 markeret sig overraskende hurtigt og effektfuldt på den internationale smykkescene, hvor firmaet ifølge Jesper Nielsen allerede har rundet 3.000 forhandlere.

Økonomien i Endless har været genstand for stor debat, og senest har firmaet offentliggjort et minus på 68 millioner kroner for 2014. Omsætningen er foreløbig hemmmelig. Foruden Lars Seier Christensen har også Brøndby-rigmanden Jan Bech Andersen og den tidligere Vestas-direktør Morten Albæk meldt sig i Endless’ investorkreds, og Jesper Nielsen har udtalt, at han vil gøre firmaet til et »globalt mega-brand«.