Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Med udsigt til en betydelig milliongevinst har den anerkendte danske smykkedesigner Julie Sandlau sagt ja til et tæt parløb med den driftige smykkematador Jesper Nielsen – bedre kendt som Kasi-Jesper.
Julie Sandlau skal på sin fabrik i Vietnam designe og producere de millioner af smykker, som Jesper Nielsen vil sælge via sit firma Endless Jewelry til foreløbigt over 3.200 forhandlere på 18 markeder. Der er tale om en aftale af potentiel meget stor størrelse, da Endless Jewelry har planer om voldsomme vækstrater og en omsætning på mindst 750 mio. kroner allerede i 2015.
Den danske designer Julie Sandlau, der mest er kendt for sine egne og betydeligt dyrere smykker solgt under navnet »Julie Sandlau«, betingede sig dog ved aftalens indgåelse, at Jesper Nielsen ikke måtte offentliggøre deres samarbejde, da hun ønskede at beskytte sit eget brand.
Men fra flere kilder i branchen erfarer Berlingske Business nu, at samarbejdet er en realitet, og oplysningerne bliver på den baggrund bekræftet af Julie Sandlau-virksomheden.
»Det er korrekt, at vi har indgået en aftale med Endless om design og produktion af smykker,« siger Dennis Sandlau Jacobsen, der er gift med Julie Sandlau og medstifter af familievirksomheden.
Med egen fabrik
Sandlau-virksomheden erstatter således Endless’ samarbejde med det danske smykkepar Christina og Claus Hembo fra Christina Jewelry & Watches, der indtil oktober 2014 stod for at designe og producere Endles-smykkerne. Modsat Hembo-parret, der fik produceret Endless-smykkerne på en ekstern fabrik i Thailand, ejer og kontrollerer Sandlau-virksomheden sin egen fabrik i Vietnam. Den fabrik går med Endless-aftalen et travlt 2015 i møde og et mindst ligeså travlt 2016, hvis Jesper Nielsen får held med at skabe det »globale megabrand« og den »milliardomsætning« med Endless, som han har bebudet offentligt. Ifølge Dennis Sandlau Jacobsen er der i dag allerede 670 til 680 ansatte på fabrikken i Vietnam til at producere smykkerne. Det er markant flere end de 300 ansatte, som står nævnt på Julie Sandlaus hjemmeside. Præcis hvor mange nyansættelser og hvor god plads, der er til at udvide faciliteterne, ønsker Dennis Sandlau Jacobsen ikke at komme ind på.
Med støtte fra Danida
Men en video produceret af Endless fortæller dog, at flere end 1.100 personer i alt er involveret i produktionen af Endless-smykker, og at der allerede i november 2014 var blevet produceret mere end en halv million Endless-charms og flere end 450 forskellige smykkedesigns hos Endless’ nye leverandør.
Familien Sandlaus fabrik blev grundlagt i Hanoi i Vietnam i 2005 med støtte fra Danida og det danske udenrigsministerium, og på Julie Sandlaus hjemmeside bliver det fortalt, at de lokale vietnamesiske medarbejdere bliver behandlet godt, og at social ansvarlighed er en »hjertesag« for virksomheden.
»Alle Julie Sandlaus smykker er produceret under sikre, sunde og optimale forhold garanteret og sikret af Danida-procedurer. En gang om året deltager alle ansatte i engelsk kursus, HIV, generel sundhed og sikkerhed. Med de ansattes velvære for øje kan man finde soverum, lægeværelse og gratis kantine på fabrikken,« fremgår det af virksomhedens hjemmeside.
Det er ikke muligt at få oplyst, hvor stort økonomisk potentiale Sandlau-familien ser i det nye samarbejde med Jesper Nielsen og Endless, og direkte adspurgt fortæller Jesper Nielsen til Berlingske, at han ikke har nogen kommentarer til det nye parløb. Samarbejdet om design og produktion med Sandlau-familien er dog ganske centralt for Endless. Foreløbigt er det usikkert, hvordan slutbrugerne tager imod de nye smykke-designs fra Julie Sandlau. Tilmed er det usikkert, hvorvidt Sandlau-familien er i stand til holde det høje kvalitetsniveau og udvide produktionen hurtigt nok, hvis efterspørgslen fra Endless-kunderne kommer til at stige i den voldsomme takt, som Jesper Nielsen forudser.